Menu
Geen producten gevonden

»

Rosa 'Abraham Darby'

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbloemige trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Zalmoranje/roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa 'Abraham Darby' of Trosroos / Engelse roos - Informatie:
Een Engelse roos die zowel bruikbaar is als struik- en klimroos. De Rosa 'Abraham Darby' is een veelgevraagde cultivar. De roos is befaamd vanwege de aparte kleurschakeringen en de sterke fruitige geur van de bloemen. De bloemen zijn sterk gevuld en zijn komvormig. Ze verschijnen in enkel- of meervoud aan de uiteinden van welriekende twijgen. Gedurende hun bloei veranderen de bloemen van kleur. De 'Abraham Darby' roos voelt zich goed thuis in de halfschaduw waar de rozen vaak langer mooi blijven dan tegen een warme muur. Als u de roos als struikroos wilt gebruiken knipt u de twijgen in maart kort terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter. Als klimroos snoeit u alleen de toppen en zijscheuten. De struikroos 'Abraham Dary' is een selectie van de veredelaar David Austin (David Austinroos / David Austinrozen). Rosa 'Auscot' is een synoniem voor deze roos.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Abraham Darby' klik hier! De Rosa 'Abraham Darby' | Grootbloemige trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.