U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Rosa 'Oxford' | Grootbloemige roos | Tuinplantenwinkel.nl

Rosa 'Oxford'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grootbloemige roos
Bloeitijd: Juni-November
Bloemkleur: Geel-oranje
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter
Beschrijving

Rosa 'Oxford' of Grootbloemige roos / Engelse roos - Informatie:  
De Rosa 'Oxford' is een sterkgroeiende roos met een sterke fruitige geur. De rozen zijn sterk gevuld en verschijnen in kleine bundels bijeen. De rozen zijn vrij groot met een diameter tot 10 centimeter. De Rosa 'Oxford' bloeit van juni tot aan oktober.  Deze roos kan zowel in de breedte als hoogte een lengte van 100 centimeter bereiken. Als u de roos in maart terugsnoeit tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter zal de uiteindelijke hoogte ongeveer 80 centimeter zijn. De Rosa 'Oxford' is een selectie van de veredelaar Harkness (Harknessroos / Harknessrozen). Een synoniem voor deze roos is de Rosa 'Well Being' of Rosa 'Harjangle'.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Oxford' klik hier!De Rosa 'Oxford' | Grootbloemige roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.