U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Rosa 'Pat Austin' | Grootbloemige trosroos | Tuinplantenwinkel.nl

Rosa 'Pat Austin'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grootbloemige trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Oranje
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm - 140 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter
Beschrijving

Rosa 'Pat Austin' of Trosroos / Engelse roos - Informatie:
De bijzondere bloemkleur van deze Engelse Rosa 'Pat Austin' is meteen opvallend. De koperoranje gekleurde bloemen zijn half gevuld waarbij de bloemblaadjes heerlijk los over elkaar heen vallen. De rozen verspreiden een heerlijke theegeur met warme tinten. De Rosa 'Pat Austin' is wat ons betreft een aanrader voor iedereen die van geurende rozen houdt. Het blad is glanzend en diepgroen van kleur. 'Pat Austin' heeft een bossige en sterk vertakkende groei wat resulteert in veel bloemen. Rosa 'Pat Austin' bloeit vanaf juni tot aan oktober. De roos kan zowel als struikroos en kleine klimroos worden gebruikt. Combineert ook prachtig met de paarse bloemen van een lavendel. Snoei deze plant als struikroos in maart terug tot ongeveer 15 centimeter hoogte. Bij gebruik als klimroos snoeit u alleen de toppen licht terug. Een synoniem voor deze roos is Rosa 'Ausmum' (David Austinroos / David Austinrozen).

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Pat Austin' klik hier! De Rosa 'Pat Austin' | Grootbloemige trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.