Menu
Geen producten gevonden

»

Rosa 'Uetersener Klosterrose'

Product informatie

Nederlandse naam: Klimroos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Cremewit - roze
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 13x13cm -3 liter
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Rosa 'Uetersener Klosterrose' of Klimroos - Informatie:

Deze bijna wit-bloeiende klimroos valt op door haar komvormige bloemen die wat weg hebben van Engelse rozen. De bloemen hangen in trossen aan vaak afhangende twijgen wat zorgt voor een sierlijk uiterlijk. De rozen hebben een aangename zoete geur. De bloemen hebben een roomwitte kleur. Het hart van de roos heeft een zalm- of roze kleur. De roos geeft bloemen vanaf juni en blijft daarmee doorgaan tot diep in het najaar. 

De flexibele twijgen laten zich goed aanbinden. Deze klimroos heeft een krachtige groei en vertakt rijkelijk. Het blad is bovendien erg goed resistent tegen bijvoorbeeld sterroet- en meel-dauw. De klimroos 'Uetersener Klosterrose' is een selectie van de rozenveredelaar Tantau.

 

Klimrozen zijn geweldige tuinplanten om bijvoorbeeld een pergola of oud schuurtje mee te laten begroeien. Ook tegen een schutting kan een klimroos prima zijn weg vinden. Help de klimroos altijd met klimmen, hij hecht zichzelf namelijk niet. Een klimroos vraagt niet veel ruimte in uw tuin. Aan een klein stukje grond (losse aarde) heeft hij al genoeg om zich te kunnen ontwikkelen tot een weelderige klimplant. Zorg er wel voor dat de grond voldoende diep is losgemaakt. We bieden een ruim assortiment klimrozen aan op Tuinplantenwinkel.nl

 

Onderhoud van klimrozen vergt een andere aanpak dan bij de andere rozenplanten. Het is niet moeilijk. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van klimrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en ondehoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Voor algemene informatie over klimplanten klik hier!  

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de klimroos 'Uetersener Klosterrose' klik hier! De Rosa 'Uetersener Klosterrose' | Klimroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.