Menu
Geen producten gevonden

»

Salix integra 'Hakuro Nishiki' - 150 cm stam

Product informatie

Nederlandse naam: Bonte wilg
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Groen/geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen - wit - roze
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Geleverde stam hoogte: 150 cm

Salix integra 'Hakuro Nishiki' of Bonte wilg - Informatie:
Dit kleine boompje gaat in de zomer getooid met bonte witte, groene en roze bladeren. Vooral de bladeren in de toppen van de jongste scheuten hebben de roze kleur. Al die kleuren bij elkaar zorgen voor een schitterend en opvallend boompje. Het blad is smal lancetvormig. De boom is zeer fijn vertakt en kan goed gesnoeid worden. De Salix integra 'Hakuro Nishiki' is een van oorsprong Japanse variëteit maar is in Nederland en België ook goed winterhard. In de winter krijgen de kale takken een iets rode kleur.

Zowel in kleine als grote tuinen kan deze kleine boom op stam prima worden toegepast. De Salix staat het liefst op een zonnige of halfbeschaduwde plaats in de tuin. De plant stelt weinig eisen aan de bodem maar staat het beste op een vochtige, luchtige grond.

Deze variant is geënt op een stam met een hoogte van 150 centimeter. De stamhoogte is bepalend voor de uiteindelijke hoogte van deze boom. De stam groeit namelijk niet meer in de hoogte; alleen de kroon zal verder groeien. De kroon van deze Salix kan ongeveer 50 tot 100 centimeter hoog en breed worden. De exacte grootte kan gemakkelijk worden bepaald door te snoeien.

Snoei en onderhoud:
Door te snoeien geeft deze tuinplant de mooist gekleurde bladeren. Bij oudere takken neemt de kleurintensiteit van het blad namelijk af. De snoei kan het beste plaatsvinden aan het einde van de winter. Snoei daarbij de takken op een afstand van ongeveer 10 tot 20 centimeter af vanaf de entplaats. 'Wilde' scheuten die soms vanaf de onderstam uitlopen dient u direct te verwijderen. In de zomer kunt u de kroon nogmaals snoeien. De boom zal dan opnieuw scheuten ontwikkelen met de kenmerkende roze-gekleurde bladeren.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor algemene informatie over bomen op tuinplantenwinkel.nl klik hier!De Salix integra 'Hakuro Nishiki' - 150 cm stam | Bonte wilg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.