Menu
Geen producten gevonden

»

Product informatie

Nederlandse naam: Ezelsoren
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Grijs
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Stachys byzantina 'Silver Carpet' of Ezelsoren - Informatie:

Wie een grijsbladige plant voor vakbeplanting zoekt, kan eigenlijk niet om deze Stachys byzantina 'Silver Carpet' heen. Het is zo wat de enige grijsbladige tuinplant die geschikt is om in grotere groepen aan te planten. Ezelsoren blijven bij een niet te strenge winter hun blad houden. Het meest kenmerkende aan deze tuinplant is ook het grijsbehaarde blad. De grijze beharing heeft als functie om de dauw op te vangen en om de verdamping tegen te gaan. Vanwege deze eigenschappen kan Stachys byzantina 'Silver Carpet' op droge grond uit de voeten. Dit maakt Ezelsoren ook geschikt als rotsplant. In de border is het een ideale tuinplant om te combineren met andere bloeiende vaste planten. Bloemen krijgt de Stachys byzantina 'Silver Carpet' niet veel, het is vooral het decoratieve blad waarvoor deze tuinplant gekozen wordt. Het zachtbehaarde blad van de Stachys byzantina 'Silver Carpet' doet sterk denken aan de oren van een ezel; vandaar ook de Nedelandse naam Ezelsoren. Lelijk geworden bladeren kunnen na de winter worden weggeknipt. 

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!  De Stachys byzantina 'Silver Carpet' | Ezelsoren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.