Stachys byzantina 'Silver Carpet'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Ezelsoren
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Grijs
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Stachys byzantina 'Silver Carpet' of Ezelsoren - Informatie:

Wie een grijsbladige plant voor vakbeplanting zoekt, kan eigenlijk niet om deze Stachys byzantina 'Silver Carpet' heen. Het is zowat de enige, grijsbladige tuinplant die geschikt is om in grotere groepen aan te planten. Ezelsoren blijven bij een niet te strenge winter hun blad houden. Het meest kenmerkende aan deze tuinplant is ook het grijsbehaarde blad. De grijze beharing heeft als functie de dauw op te vangen en de verdamping tegen te gaan. Bloemen krijgt de Stachys byzantina 'Silver Carpet' niet veel, het is vooral het decoratieve blad waarvoor deze tuinplant gekozen wordt. Het zachtbehaarde blad van de Stachys byzantina 'Silver Carpet' doet sterk denken aan de oren van een ezel; vandaar ook de Nedelandse naam Ezelsoren. 

 

Standplaats:

Vanwege deze eigenschappen voldoet uitstekend Stachys byzantina 'Silver Carpet' in een droge bodem. Dit maakt Ezelsoren ook geschikt als rotsplant. In de border is het een ideale tuinplant om te combineren met andere bloeiende vaste planten.

 

Snoei en onderhoud:

Lelijk geworden bladeren kunnen na de winter worden weggeknipt. Stachys byzantina 'Silver Carpet' kan gemakkelijk worden gedeeld; de losse delen opnieuw uitplanten.De Stachys byzantina 'Silver Carpet' | Ezelsoren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.