Symphytum grandiflorum 'Wisley Blue'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Smeerwortel
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Wit - blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Symphytum grandiflorum 'Wisley Blue' of Smeerwortel - Informatie:

De plant breidt zich uit met wortelstokken en kan zo hele tapijten vormen. Al vroeg in het voorjaar verschijnen de bloemen die een roomwitte kleur hebben en een blauw aangelopen kelk krijgen. Het blad is ruw van textuur en wordt ongeveer 15 tot 25 centimeter. In de winter sterft het grootste deel van het blad af. In het voorjaar is het een van de eerste planten die er weer fris bij staat. De bloei duurt ongeveer anderhalve maand en start begin/medio april. 

 

Standplaats:

Deze vaste plant is een ideale bodembedekker voor plekken in de schaduw of halfschaduw. Bovendien kan de smeerwortel ook op iets vochtigere gronden prima groeien. In de zon doet de plant het op een iets vochtige grond ook prima. 

 

Snoei en onderhoud:

Geef in het voorjaar een mestgift en knip dan ook de afgestorven bladeren en stengels weg. Houd woekerende wortels in toom door ze door te steken en weg te halen op plekken waar u de planten niet wilt zien.De Symphytum grandiflorum 'Wisley Blue' | Smeerwortel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.