Syringa patula 'Miss Kim'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Dwergsering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Syringa patula 'Miss Kim' of Sering

Syringa patula 'Miss Kim' is een sering met heerlijk geurende bleek-lila bloemen in lange, openstaande (=patula) pluimen en een gedrongen, compacte groei. De Sering heeft bovendien een mooie herfstkleuring. Het blad kleurt grijs af; heel bijzonder dus. De tuinplant blijft beduidend lager dan de Syringa vulgaris en is zeker geschikt voor de kleinere tuin of in een pot op het balkon en terras. De tuinplant is goed winterhard en verliest in de herfst zijn bladeren. 

 

Standplaats Syringa patula 'Miss Kim'

De Sering staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon hoe uitbundiger de bloei) in een humusrijke, waterdoorlatende bodem.

 

Syringa patula 'Miss Kim' snoeien en onderhouden

Door zijn trage, compacte groei kan het snoeien van de Sering beperkt worden tot vormsnoei: knip storende twijgen weg en verwijder ook oude, uitgedroogde takken, zodat nieuwe, frisse scheuten van de tuinplant meer licht en ruimte krijgen. Snoeien mag en doe je het beste direct na de eerste bloei. Geef in het voorjaar de tuinplant eventueel wat organische mest.De Syringa patula 'Miss Kim' | Dwergsering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.