Menu
Geen producten gevonden

» Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' - XL+

Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paars
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm
Product-serie: XL+ serie

Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' of Sering - Informatie:

Ludwig Späth leeft voort in de naam van deze plant. Het was een bevlogen boomkweker en botanist uit Duitsland die leefde van 1793 tot 1893. Na zijn dood trof men deze Sering aan en werd naar hem vernoemd. Naast die mooie historie biedt deze tuinplant ook nog eens een prachtige bloei in het voorjaar. Niet alleen de kleur is prachtig, ook de geur mag er zijn. Van alle klassieke seringen blijft dit een van moeder's mooiste. De bloemen hebben een dieppaarse kleur en verschijnen in flinke trossen. De bloei duurt van mei tot juni. In de tuin kan deze sering uitgroeien tot een flinke heester of kleine meerstammige boom van 2 tot 3 meter hoog. Deze extra grote uitvoering geeft meteen resultaat. 

 

Standplaats:

De Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth staat het liefst in de zon of halfschaduw. Deze goed winterharde tuinplant houdt van een rijke, goed doorlatende bodem. We raden om bij het planten aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. Deze kunt u samen met de Sering online bestellen.

 

Snoei en onderhoud:

Seringen zijn goed te snoeien maar maken als reactie vaak veel waterloten. Dit zijn rechtopgaande stengels die van binnen in de tuinplant beginnen te groeien. Snoei deze zo veel mogelijk weg, zodat de struik luchtig blijft en de meest vitale takken overblijven. Deze zijn ook  het meest bloemrijk.

Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' groeit ieder jaar iets hoger, waarbij de bloemen en het blad aan de bovenzijde van de takken staan. Onderin blijft de Sering kaal;  dit is een normaal verschijnsel. Het is mogelijk om de plant te verjongen door alle takken aan het einde van de winter terug te snoeien. U dient er dan wel rekening mee te houden dat de plant 1 jaar vaak niet bloeit.

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hierDe Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' - XL+ | Sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.