» Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' - XL

Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/90 cm

Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' of Sering XL-serie - Informatie
Sering is een struik die bij iedereen wel tot de verbeelding spreekt. De Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' - XL bloeit met heerlijk geurende bloempluimen, die in het voorjaar extra glans geven. Deze Sering is een bossige struik, die flink in de breedte uitgroeit. Mooi als solitair maar ook als onderdeel van heesterbeplanting is de sering een struik die zeker bekoort.

 

Onderhoud en snoei:

Elke goed bewerkte, doorlaatbare tuingrond is geschikt, ook droogte wordt goed verdragen. Liefst een zonnige standplaats die zorgt voor een uitbundige bloei. Zonder snoei zal deze tuinplant elk jaar bloeien op tweejarig hout. Maar dan wordt de struik wel hoog. Wilt u de struik wat in toom houden en verjongen dan is elk jaar snoeien aan te raden. Nieuwe scheuten van voorafgaand jaar laten staan, alleen takken met uitgebloeide bloemen terugknippen evenals scheuten die uit de onderstam te voorschijn komen. Verder kunnen uitgebloeide bloemtrossen na de bloei worden verwijderd. Dus goed opletten dat u geen takken weghaalt met in aanleg zijnde knoppen van stengels in de oksels van blad en stengel.  Wanneer de Sering radicaal in een keer tot 30 cm boven de grond wordt teruggesnoeid, duurt het wel 3 jaar voor de struik weer zal gaan bloeien. De leveringshoogte van de XL bedraagt 80 tot 100 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' - XL | Sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.