» Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' - XL+

Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit (gevuld)
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 120/140 cm
Product-serie: XL+ serie

Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' of Sering - Informatie:

Seringen staan bekend om hun heerlijk geurende bloemtrossen in het voorjaar en Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' is daarop geen uitzondering. De bloemen van de Madame Lemoine, zoals de plant voluit heet, zijn gevuld en wit van kleur. De trossen zijn geweldig om te zien en om te ruiken. Het is een flinke struik of kleine, meerstammige boom. De bloemen bevinden zich bovenaan de stevige takken.

Als de Sering veroudert, krijgt de plant het uiterlijk van een meerstammige struik of boom. De onderzijde van de plant bestaat dan vaak uit een een aantal uitwaaierende stammen. De bladeren en de bloemen bevinden zich bovenin de plant.

Deze tuinplant kan ongeveer 2 tot 3 meter hoog worden. Als solitair komen Seringen goed tot hun recht, maar ook in weelderige beplanting samen met andere heesters voelen ze zich thuis. In het voorjaar zorgen ze voor een kleurrijk accent. Seringen zijn van oudsher veel te vinden in boerderijtuinen en geven de tuin een romantische sfeer.

 

Standplaats:

Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' staat het liefst in de zon of halfschaduw. Deze goed winterharde tuinplant houdt van een rijke, goed doorlatende bodem. We raden om bij het planten aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. Deze kunt u samen met de sering online bestellen.

 

Snoei en onderhoud:

Seringen zijn goed te snoeien maar maken als reactie vaak veel waterloten. Dit zijn rechtopgaande stengels die van binnen in de plant beginnen te groeien. Snoei deze zo veel mogelijk weg, zodat de struik luchtig blijft en de meest vitale takken overblijven. Deze zijn ook het meest bloemrijk.

De Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' groeit ieder jaar iets hoger, waarbij de bloemen en het blad aan de bovenzijde van de takken staan. Onderin blijft de Sering kaal; dit is een normaal verschijnsel. Het is mogelijk om de tuinplant te verjongen door alle takken aan het einde van de winter terug te snoeien. U dient er dan wel rekening mee te houden dat de Sering 1 jaar vaak niet bloeit.

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hierDe Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' - XL+ | Sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.