» Tulipa 'Apricot Favourite'

Tulipa 'Apricot Favourite'

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbloemige tulp
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Zalmoranje
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 50/60 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 11/12 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze

Tulipa 'Apricot Favourite' of Grootbloemige tulp (Darwin hybride) - Informatie:

De Tulipa 'Apricot Favourite' uit de Darwin-groep is een prachtige statige tulp met vrij grote bloemen in een zeer bijzondere zalmoranje tint. Of eigenlijk moeten we bij het noemen van de bloemkleur natuurlijk zeggen; abrikoos tint, want dat is waar de naam naar verwijst. De schil van een mooie rijpe abrikoos verschil qua kleur inderdaad niet veel van de bloemkleur van deze tulp. Hij heeft de naam Tulipa 'Apricot Favourite' met recht verdiend. 

 

Standplaats van de Tulipa 'Apricot Favourite'

Als u niet zo van de uitbundige kleuren die een aantal tulpen ten tonele brengen, houdt dan is de Tulipa 'Apricot Favourite' een goede keuze. De rustige kleurstelling is minder aanwezig, maar door de grote bloemen die de Darwin-groep kenmerken, valt deze tulp nog altijd op in de border. Ook in een pot op het terras komt de Tulipa 'Apricot Fvourite' goed tot zijn recht. Geef ook deze tulp een plekje in de zon.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Tulipa 'Apricot Favourite' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Tulpen kunnen beter iets dieper gezet worden, dan te ondiep. Dit beschermt ze tegen kou in de winter en uitdroging in droge en warme zomers. 

 

Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Tulipa 'Apricot Favourite' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. Verwijder na de bloei direct het zaadhoofd en laat het gewas volledig afsterven. De voeding uit de stelen en het blad worden weer opgenomen in de bol.

 

Grootbloemige tulpen verwilderen nauwelijks, maar kunnen geplant op de juiste standplaats en bij goede verzorging wel elk jaar terugkeren. Zonnig, voedingsrijke grond en goede drainage zijn hierbij de belangrijkste pijlers.De Tulipa 'Apricot Favourite' | Grootbloemige tulp koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.