» Tulipa fosteriana 'Purissima'

Tulipa fosteriana 'Purissima'

Product informatie

Nederlandse naam: Fosteriana tulp
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze

Tulipa fosteriana 'Purissima' of Fosteriana tulp (Grootbloemig) - Informatie:

Fosteriana tulpen vallen op met hun vrij grote bloemen op korte stelen. Daarnaast komen ze ook betrouwbaar ieder jaar terug en kunt u dus jarenlang genieten van deze prachtige bloemen. De 'Purissima' is een bijna zuiverwitte vorm met grote bloemen. Bij het openen van de bloemen is het prachtige gele hart zichtbaar. Deze tulp bloeit vrij vroeg in april.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Tulipa fosteriana 'Purissima' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Tulpen kunnen beter iets dieper gezet worden, dan te ondiep. Dit beschermt ze tegen kou in de winter en uitdroging in droge en warme zomers. 

 

Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Tulipa fosteriana 'Purissima' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. Verwijder na de bloei direct het zaadhoofd en laat het gewas volledig afsterven. De voeding uit de stelen en het blad worden weer opgenomen in de bol.

 

Fosteriana tulpen verwilderen nauwelijks, maar komen vaak wel ieder jaar bloeiend terug. Zorg voor een voldoende zonnige standplaats, voedingsrijke grond en goede drainage voor het beste resultaat.De Tulipa fosteriana 'Purissima' | Fosteriana tulp koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.