Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Blauwe bes
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juli
Productcode: 47-581
Beschrijving

Vaccinium corymbosum 'Northland' of Blauwe bes

Vaccinium corymbosum 'Northland' komt oorspronkelijk uit het noordoosten van Amerika, waar de Amerikaan Bill Darrow veel soorten heeft gekruist om grotere en betere vruchten te verkrijgen. De Blauwe bes bloeit in mei-juni met witte bloemen, die in augustus uitgroeien tot grote aromatische bessen. Blauwe bes is een zeer gezonde, smaakvolle fruitsoort, ook geschikt voor het maken van jam of gelei. De tuinplant is goed winterhard; de bladeren hebben een mooie, oranjerode herfstverkleuring en vallen daarna af. Span vóór het rijpen een net over de tuinplant, om de bessen te beschermen tegen eetgrage vogels.

 

Standplaats Vaccinium corymbosum 'Northland'

Vaccinium corymbosum 'Northland' staat bij voorkeur op een zonnige plaats, in een vochthoudende, enigszins zure bodem. Gebruik, voor het verkrijgen van de zure bodemgesteldheid, tuinturf bij het aanplanten.

 

Vaccinium corymbosum 'Northland' snoeien en onderhouden

Snoei als de tuinplant volgroeid is, in de late winter oude takken tot 15 cm boven de grond weg, zodat nieuwe scheuten voldoende ruimte en licht krijgen. Strooi dan ook wat tuinturf rond de plantvoet voor het behoud van het zurige bodemmilieu.Waarom Vaccinium corymbosum 'Northland' kopen of Blauwe bes kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Blauwe bes bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Vaccinium corymbosum 'Northland' aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Blauwe bes en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Vaccinium corymbosum 'Northland' is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Vaccinium corymbosum 'Northland' op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Blauwe bes dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Vaccinium corymbosum 'Northland', of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.