Vaccinium corymbosum - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Blauwe bes
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/100 cm
Beschrijving

Vaccinium corymbosum of Blauwe bes XL-serie - Informatie
Vaccinium corymbosum - XL staat bekend om zijn gezonde bessen. Na de bloei met mooie, witroze bloemen, verschijnen soms al in juli de eerste rijpe bessen. Daarna kan er er zeker nog een maand geplukt worden: deze tuinplant levert een grote hoeveelheid zoete, eetbare bessen, waar u natuurlijk  jam van kunt maken. Oorspronkelijk komt deze bessenstruik voor in Noord-Amerika, daarom wordt hij ook wel eens de Amerikaanse bosbes genoemd. Het kunnen flinke struiken worden van wel 2 m hoog. Het zijn zelfbestuivende planten, dus ook met één exemplaar krijg je al bessen. De vruchtvorming begint als een struik drie jaar oud is, maar Na 7 jaar wordt de  opbrengst echt goed. In de herfst kleuren de bladeren fel rood, wat een prachtig gezicht is.

 

Onderhoud en snoei:

Plant Blauwe bes het liefst op een licht schaduwrijke standplaats, in zure grond met veel organisch materiaal. Gebruik bij het planten tuinturf of turfmolm. Let op dat deze tuinplant niet uitdroogt, geef op tijd water. U hoeft de bes niet of nauwelijks te snoeien. Hoogstens wat verjongingssnoei. Maar dan duurt het wel drie jaar voordat er aan nieuwe takken weer bessen zullen komen. De leveringshoogte van de XL bedraagt 60 tot 100 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Vaccinium corymbosum - XL | Blauwe bes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.