Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over waterplanten

In de zomer moet het heerlijk zijn. Met een warm zonnetje de hele dag met de voeten in het water staan. Maar wat nu als het winter is. Waterplanten hebben zich helemaal aangepast aan dit leven. Ze zijn in staat om hun voeding uit het water te filteren en zo te overleven. In de zomer steken ze hun kop boven het water met de meest sierlijke bladeren en stengels; soms zelfs met bloemen, om zich in de winter weer terug te trekken onder de grond. Sommige, want een aantal waterplanten blijft ook ’s winters groen of fier overeind staan. Denk bijvoorbeeld aan de lisdodde (Typha) of sigarenplant. De bladeren van deze plant blijven ook in de winter aan en de zaaddozen blijven lang decoratief.

Waterplanten bij Tuinplantenwinkel.nl

In een leem- of natuurlijke vijver kunt u de planten direct in de grond planten. Als u een bakvijver heeft of een vijver met folie kunt u de waterplanten het beste opplanten in speciale vijvermanden. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Vul de manden op met vijvergrond of substraat. U kunt vijvergrond bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Waterplanten zijn niet alleen in staat om voeding te onttrekken aan het water maar hebben ook een waterzuiverende functie omdat ze het vuil vasthouden of omzetten in bouwstoffen. Riet (Phragmites) is daarvan een goed voorbeeld. Planten zorgen dus niet alleen voor een sierlijk beeld van uw vijver maar ook voor een beter waterkwaliteit.

Waterplanten

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11260 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.