Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over waterplanten

In de zomer moet het heerlijk zijn. Met een warm zonnetje de hele dag met de voeten in het water staan. Maar wat nu als het winter is. Waterplanten hebben zich helemaal aangepast aan dit leven. Ze zijn in staat om hun voeding uit het water te filteren en zo te overleven. In de zomer steken ze hun kop boven het water met de meest sierlijke bladeren en stengels; soms zelfs met bloemen, om zich in de winter weer terug te trekken onder de grond. Sommige waterplanten blijven echter ook ’s winters groen of blijven fier overeind staan.

Denk bijvoorbeeld aan de lisdodde (Typha) of sigarenplant. Deze plant ontwikkelt in het voorjaar snel blad en schiet dan ruim boven het water uit. Equisetum of Japanse holpijp blijft ook in de winter fier boven het water uitsteken. Alleen bij strenge vorst vriezen de stengels terug om in het voorjaar weer te verschijnen.

Waterplanten bij Tuinplantenwinkel.nl

In een leem- of natuurlijke vijver kunt u de planten direct in de grond planten. Als u een bakvijver heeft of een vijver met folie kunt u de waterplanten het beste opplanten in speciale vijvermanden. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Vul de manden op met vijvergrond of substraat. U kunt vijvergrond bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Waterplanten zijn niet alleen in staat om voeding te onttrekken aan het water maar hebben ook een waterzuiverende functie omdat ze het vuil vasthouden of omzetten in bouwstoffen. Riet (Phragmites) is daarvan een goed voorbeeld. Planten zorgen dus niet alleen voor een sierlijk beeld van uw vijver maar ook voor een beter waterkwaliteit.

 

Waterplanten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.