Viburnum rhytidophyllum - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm
Beschrijving

Viburnum rhytidophyllum of Sneeuwbal XL-serie - Informatie

De Viburnum rhytidophyllum is een grote groenblijvende struik met langwerpige bladeren. De bladeren zijn sterk gerimpeld en hangen af. Soms lijkt het daardoor alsof de plant dorst heeft maar niets is minder waar. De bladeren hebben een donkergroene kleur wat vaak een mooi contrast oplevert met andere planten. De onderzijde van het blad is bruin behaard. De roomwitte bloemen steken mooi af tegen het donkergroene blad. De bloei vindt plaats in mei en juni. Na de bloei draagt deze plant bessen die in het najaar rood tot bijna zwart verkleuren.

Snoei en Onderhoud:
Deze Sneeuwbal houdt van een zure grond. We raden daarom aan om deze plant in de tuinturf te planten. Vermeng de turf samen met de aarde in het plantgat. Zet de plant vervolgens in het plantgat en vul deze op met het mengsel van turf en aarde. Geef de Viburnum in het vroege voorjaar wat organische meststof zodat de plant optimaal kan groeien. 
Snoei is goed mogelijk en kan het hele jaar door maar wordt het beste toegepast direct na de bloei. Na de snoei is de plant in dit geval nog in staat opnieuw bloemknoppen te vormen voor het volgende jaar. Eerder snoeien kan ook, de plant zal in dat geval een jaar geen bloemen geven.

 Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Viburnum rhytidophyllum - XL | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.