Abies procera 'Glauca'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Edelspar
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Grijs/blauw
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm
Beschrijving

Abies procera 'Glauca' of Edelspar - Informatie
Abies procera 'Glauca' wordt wel als (buiten)kerstboom gebruikt, omdat er bijna geen naalden uitvallen. Het is een langzaam groeiende spar met een piramidale vorm. Eerst is de Edelspar vrij smal, maar uiteindelijk kan de boom wel 3 m breed worden. Deze volgroeide tuinplant wordt wel 3m tot 5 m hoog. De naalden hebben een blauwgrijze kleur, daarom wordt het ook wel een Blauwspar genoemd. Het is een wintergroene boom. In het najaar komen er blauwgroene kegels aan de takken, die later roodbruin verkleuren. De Edelspar is een decoratieve boom. In een kleine tuin kan deze tuinplant solitair prima geplant worden. Maar zeker ook in grotere tuinen en parken, waar hij het hele jaar zorgt voor een mooi groen accent.

 

Snoei en onderhoud:

Geef Abies procera 'Glauca' een standplaats in de zon of halfschaduw. Elke neutrale, voedzame, goed doorlatende bodem is geschikt. De spar houdt niet van kalrijke grond. De leveringshoogte bedraagt 30 tot 40 cm.De Abies procera 'Glauca' | Edelspar koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.