Menu
Geen producten gevonden

»

Arabis fernandii-coburgii 'Variegata'

Product informatie

Nederlandse naam: Rijstebrij - Scheefkelk - Randjesbloem
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - wit
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Arabis fernandii-coburgii 'Variegata' of Rijstebrij - Scheefkelk - Randjesbloem - Informatie:
Deze variant van de Rijstebrij valt vooral op door zijn bonte groen-witte blad. De randjesbloem heeft een fijne groeiwijze waarmee hij (stenen) randen en afscheidingen mooi kan doorbreken. Daarnaast blijft de Arabis fernandii-coburgii 'Variegata' laag (hij wordt maximaal 10 tot 15 cm hoog) en groeit hij niet zo heel snel, waardoor het geen woekeraar is. Dit is ook een mooie eigenschap waardoor Rijstebrij aan de rand van borders een graag geziene gast is. Arabis fernandii-coburgii 'Variegata' is een wintergroene variant. Hierdoor is deze tuinplant ook geschikt als bodembedekker vooral voor de kleinere vakken (tot ongeveer 3 m2). Ook in rotstuinen zal Arabis fernandii-coburgii 'Variegata' niet misstaan. Zijn fijne groeiwijze komt ook hier tot zijn recht. Rijstebrij krijgt in het voorjaar kleine witte bloemetjes die op vrij lange dunne steeltjes staan. Met een beetje geluk bloeit deze tuinplant door tot de zomermaanden, zodat u lange tijd van de bloemen kunt genieten. Met zijn wintergroene bonte blad en witte bloemen in het voorjaar en begin zomer is Scheefkelk een echte aanrader wanneer de border jaarrond om kleur vraagt.

 

Standplaats:

Scheefkelk staat het liefst in de zon of halfschaduw in een waterdoorlatende , niet te natte bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

 

Snoei en onderhoud:

Arabis procurrens vergt weinig onderhoud. In de late winter kunnen de randen worden bijgeknipt en oude, droge bladeren mogen helemaal weggehaald worden.Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!  De Arabis fernandii-coburgii 'Variegata' | Rijstebrij - Scheefkelk - Randjesbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.