Menu
Geen producten gevonden

»

Arenaria montana

Product informatie

Nederlandse naam: Zandkruid
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Arenaria montana of Zandkruid - Informatie: 
Deze tuinplant is familie van de Anjer en dat kun je aan de groeiwijze ook goed zien. Aan het eind van het voorjaar krijgt de Arenaria montana witte bloemetjes die zeker tot aan juli blijven doorbloeien. Omdat Zandkruid in de winter niet helemaal groen blijft is het geen echte bodembedekker, hoewel hij in de zomer wel helemaal dichtgroeit. Hierdoor krijgt onkruid weinig kans. Zandkruid is daarnaast perfect te gebruiken als rotsplant. Arenaria montana voelt zich daar helemaal thuis.

Standplaats:

De Nederlandse naam van deze tuinplant (Zandkruid) geeft al aan dat hij bij voorkeur in een niet te vochtige zandgrond staat. Ook vraagt Arenaria montana weinig eisen wat betreft de kwaliteit van de grond. Vandaar dat Zandkruid prima groeit langs paden met brede voegen, in muurtjes of op een droger stuk in de tuin.

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer u Arenaria montana na de bloei in de zomer terugknipt, maakt hij daarna nog nieuwe uitlopers, zodat hij er tot het eind van het jaar mooi uit blijft zien. In het vroege voorjaar kunnen oude, droge bladeren helemaal worden weggehaald.

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Arenaria montana | Zandkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.