Menu
Geen producten gevonden

Hortensia 'Little Lime' - een laagblijvende pluimhortensia

 • Geplaatst op
 • 12
Hortensia 'Little Lime' - een laagblijvende pluimhortensia

Een van de mooiste pluimhortensia’s heeft nu een klein broertje genaamd ‘Little Lime’. De geringe hoogte maakt het plantje toepasbaar in elke tuin en zelfs in pot. Lees er hier alles over.

Hydrangea paniculata 'Little Lime' is de dwergvorm van de bekende Hydrangea paniculata 'Limelight'. Ze wordt ongeveer 60 cm hoog. Dat is de helft kleiner dan de 'Limelight'. Little Lime wordt onder licentie gekweekt. De plant is zeer winterhard. Little Lime bloeit met mooie, iets spits toelopende bloemtuilen. De bloemkleur is limoengroen en de bloemen krijgen in het najaar een roze tint. De eerste bloemen verschijnen eind juni, begin juli.

Hydrangea paniculata

Hydrangea paniculata soorten komen oorspronkelijk uit China en Japan. Ze zijn bladverliezend. Het blad is grasgroen en iets ruw van oppervlak. De planten groeien het liefst op een schaduwrijke plaats in een iets vochtige bodem. Toch hebben de paniculata soorten bewezen ook in de zon prima uit de voeten te kunnen. Voor het beste resultaat is een voedzame en humusrijke bodem gewenst.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe onderhoud ik de Hydrangea paniculata 'Little Lime'?

Het onderhoud aan Hortensia ‘Little Lime’ is eenvoudig. Iedereen met een snoeischaar kan aan de slag. In het groeiseizoen vraagt de plant weinig aandacht. Groeien gaat vanzelf. Geef bij droogte regelmatig water en in het voorjaar een organische meststof; bijvoorbeeld wat gedroogde koemestkorrels. Laat de uitgebloeide bloemen in het najaar gewoon staan. Ze geven een leuk effect in de winter als het sneeuwt of als er rijp ontstaat. Pas in het voorjaar (eind maart) knipt u de planten tot 10 cm boven de grond terug. De Hortensia ‘Little Lime’ zal hetzelfde jaar uitgroeien tot een prachtige plant met een rijke bloei.

Hoe plant ik een hortensia?

Als u Hortensia ‘Little Lime’ bestelt bij Tuinplantenwinkel.nl, worden de planten keurig in dozen verpakt afgeleverd. Neem de planten na levering uit de verpakking. Dompel ze eerst in een emmer water, zodat de kluit van hortensia goed vochtig wordt. Maak de grond goed los met een spade en meng eventueel wat compost door de grond. Om een gesloten vakbeplanting te maken neemt u 5 planten per vierkante meter. U hoeft dan minder onkruid te wieden. Hydrangea paniculata 'Little Lime' kan ook prima dienen om een grote pot op het (schaduwrijke) terras te vullen. Geef dan iets meer voeding zodat de hortensia goed blijft groeien.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd met aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Lianne,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Little Lime'.

  Beide opties zijn prima. Als een Hortensia 'Little Lime' (en elke willekeurige andere plant) in het najaar wordt aangeplant, dan hoeft er normaal gesproken tot het volgende voorjaar april niet meer naar omgekeken worden. De plant is in rust en vraagt weinig tot geen vocht en voeding. Hij kan in het vroege voorjaar gaan groeien, zodra het er weer voor is.

  Als een plant in het voorjaar (of zomer) wordt aangeplant, dan kan dit altijd, mits de plant maar in pot gekweekt is. Een plant uit de volle grond kan in die tijd niet aangeplant worden. De Hortensia 'Little Lime' is potgekweekt, dus kan ook in het voorjaar en zomer aangeplant worden. Waar op gelet moet worden, is dat de plant tijdens warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. Hij wil groeien en heeft daar voeding en vocht voor nodig. Het wortelgestel is in het begin niet groter dan het kluitje wat in de pot staat. Vandaar dat extra water (en eventueel voeding) geven noodzakelijk zal zijn.

  De Hortensia 'Little Lime' is goed winterhard, dus dat hoeft geen bezwaar te zijn om te wachten tot het voorjaar met aanplanten.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.

 2. Lianne van der Palen Lianne van der Palen

  Hallo
  Wanneer kun je het beste de Hortrnsia little lime planten? In het najaar of in het voorjaar?
  Groeten

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Ruud,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Little Lime'.

  De Hortensia 'Little Lime' is een laagblijvende variant van de pluimhortensia's. Hij wordt ongeveer 60 cm hoog en ook 60 cm breed. Als u de volledige breedte van de border begroeid wilt hebben, dan haalt u dat niet met één rij. Het mooiste is om de planten in twee rijen, verspringend te zetten. Op die manier wordt de border in de breedte het mooiste gevuld. De Hortensia 'Little Lime' wordt ongeveer 60 cm breed, dus als er in de lengte van de border in beide rijen op elke 60 cm een plant komt te staan, dan komt het er ook in de lengte mooi vol uit te zien. Dit komt in uw border neer op ongeveer 6 planten per 2 meter.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Ruud Ruud

  Hallo,

  Ik wil graag de Hydrangra little lime bij jullie bestellen. Ik heb een lange border van 1 meter breed die ik hiermee helemaal in wil planten. Moet ik ze dan in een rechte lijn planten? Of krijg ik de border dan niet helemaal dicht? En hoeveel moeten er dan op een strekkende meter?

  Mvg Ruud

 5. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Lubert,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Litte Lime'.

  De afgelopen 2 zomers waren extreem droog en zeer warm. Vooral jonge planten kunnen het dan moeilijk krijgen omdat ze nog niet veel wortels hebben ontwikkeld.

  Ons advies is om de hortensia' niet weer opnieuw te planten, maar opnieuw voeding geven in het voorjaar en in de zomer. Culterra is hiervoor een goede meststof. Geef ook tijdig water bij aanhoudend droog weer. Dit hoeft pas als de plant blad heeft ontwikkeld.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 6. Lubert Lubert

  Goeden middag ik heb ze 3 jaar geleden geplant er zit geen groei in en bij een beetje warme temperaturen laten ze de kop hangen hen er al verschillen de soorten bemesting bij gedaan opnieuw geplant daar bij de kluit uit elkaar gehaald maar heeft geen effect wat kan ik hier aan doen.

 7. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Jolanda,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Little Lime'.

  Wij adviseren er om er bijvoorbeeld 16 op aan te planten (4 rijen van 4 stuks). Dan wordt het vak mooi gevuld. Met 9 planten per vak (dus 3 x 3) zou het ook prima kunnen. De bloemen van de planten zullen elkaar dan net raken. Om de onderlinge afstand te verkleinen kunt u de Hortensia's iets verder van de rand van het vak zetten.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 8. Jolanda Vijge Jolanda Vijge

  Ik heb 4 vakken in de voortuin van 1.50x1,50 , Hoeveel planten little limelite zou mooi zijn zodat het vak wel na enige tijd vol is gegroeid?
  Groet Jolanda

 9. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Ellen,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia 'Little Lime'.

  U kunt de Hydrangea paniculata 'Little Lime' nu nog gewoon terug snoeien, dat is geen enkel probleem. U kunt deze hortensia het beste snoeien in maart. Als de plant al nieuwe uitlopers aan het maken is, dan geeft dat nik. De planten zullen snel opnieuw gaan uitschieten en ook deze zomer gaan bloeien.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 10. Ellen Van Beek Ellen Van Beek

  Wij moeten de little limes nog snoeien maar het eerste groen komt er al doorheen. Kunnen we ze dan nog gewoon snoeien of alleen de koppen eraf halen?

 11. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Ze staan nog maar zeer kort in uw tuin en zullen de uiteindelijke hoogte nu nog niet halen.
  Als u ze in het voorjaar terug snoeit tot ongeveer 30 centimeter hoogte, zult u zien dat ze dat jaar wel flink groeien, mits ze goed door geworteld zijn. De uiteindelijke hoogte van hortensia 'Little Lime' ligt rond de 70 à 80 centimeter. Als u ze hoger wilt laten groeien kan dat wel. Snoei de planten dan in de jaren erna minder ver terug in het voorjaar. De bloemen zullen in dat geval wel iets kleiner blijven, maar de hoogte van de plant neemt toe.

  Dit ter info voor u

 12. Giena miedema Giena miedema

  Little lijm hortensia klein aangekocht uit pot in april. Hoeveel tijd hebben ze nodig om op de hoogte van 1 meter te komen?
  Met vriendelijke groet
  Giena.

 13. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het beste kunt u de little lime in een 3 hoek plaatsen dus als u een bredere strook heeft kiest u bv voor 3 planten per strekkende meter en dan 2 planten daar achter kruislings.
  Dan krijg je een mooie verdeling en groeit het vak mooi dicht.

  Dat houdt dan in dat u 5 planten per meter moet rekenen; 3 op de voorste rij en 2 op de achterste rij.

  Bij lavendel en Geranium 'Rozanne' zouden we wat meer aanplanten. Bijvoorbeeld 4 in de voorste rij en 3 in de achterste.

  Al deze soorten zijn winterhard. Let wel dat een lavendel bij extreem weer in de winter wat schade op kan lopen. Dat is helaas niet te voorkomen, maar komt gelukkig niet vaak voor.

  Verder moet u de hortensia 'Little Lime' elk voorjaar terugsnoeien. Dan schiet hij weer mooi uit met nieuwe scheuten waaraan de bloemen zullen verschijnen. Het is namelijk een plant die op het éénjarige hout bloem maakt.

  Voor prijzen kunt u het beste even kijken op onze site (Tuinplantenwinkel.nl). Daar staat alles met actuele product foto op.

 14. wim engels wim engels

  hoe ver moeten Hortensia little lime uit elkaar geplant worden in een recht hoek met 2 rijen of diagonaal in meerder rijen. Wat geld voor de geranium Rozanna en d donker paarse lavendel. Wat deze planten kosten

  Zijn deze planten in border te plaatsen en zijn ze winter vast.
  Graag antwoord . met dank W.Engels Tienrayseweg 7 E Horst

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.