Mini fruitbomen

Mini fruitbomen

Genieten van rasecht fruit aan een compacte boom? Met mini fruitbomen kweekt u uw eigen fruit zonder veel ruimte te verliezen.

Wat zijn de kenmerken van Mini fruitbomen?

Minifruitbomen zijn een nieuwe aanwinst binnen het assortiment fruitbomen. Een Mini fruitboom zier er uit als een gewone fruitboom, maar dan veel kleiner. Dat komt omdat deze fruitbomen zijn geënt op een speciale traag groeiende onderstam. Deze stam zorgt ervoor dat de takken van de boom minder hard groeien dan bij normalen laagstam of halfstam fruitbomen. De vruchten worden wel net zo groot en zijn net zo lekker. De oogst is relatief gezien zelfs erg hoog.

Onze fruitbomen komen van gespecialiseerde fruitbomenkwekerijen. Inmiddels zijn heel veel fruitsoorten al verkrijgbaar in dit speciale formaat. Op onze site kunt u kiezen uit appel, kweepeer, mispel, kers, pruim, perzik, en peer.

De meeste soorten zijn zelfbestuivend; dat wil zeggen dat u maar één exemplaar nodig heeft om vruchten te krijgen. Bij niet zelfbestuivende fruitbomen is het aan te raden een bestuivende soort bij te planten. Dit zorgt voor een betere en meer constante vruchtdracht. Bij de peer ‘Bonne Louise d’Avranches’ is dit bijvoorbeeld de Conference peer.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


Waar plant u Mini fruitbomen?

Zoals bijna alle fruitbomen plaatst u een Mini fruitboom het liefst op een zonnige plaats. De zon zorgt voor een goede rijping van het fruit. Perziken verlangen extra veel warmte, zet deze dan ook op een warme plek.

Mini fruitbomen kunt u natuurlijk het beste planten in uw tuin maar ook in pot doen deze fruitbomen het meer dan prima. Door hun compacte groei zijn ze er beter voor geschikt dan andere fruitbomen. In potten verlangen Mini fruitbomen wel iets meer aandacht in de vorm van water geven en zorg voor een goede voedingsbodem. Dit laatste kan door de plant regelmatig te bemesten.

Hoe plant u Mini fruitbomen?

Bij het planten maakt u het beste de grond vooraf goed los. Graaf een plantgat dat net iets breder en dieper is dan de potkluit. Vermeng in het plantgat wat aanplantgrond of potgrond zodat de bomen na het planten een goed rijke bodem hebben. Dompel de fruitboom even onder in een emmer met water zodat de kluit zich goed volzuigt met water. Verwijder de pot en plaats de Mini fruitboom in het plantgat. Zorg er ongeveer voor dat de bovenzijde van de kluit op eenzelfde niveau komt als de grond in uw tuin. Trap de aarde rondom de kluit stevig aan en maak een aarden wal rondom de fruitboom zodat u makkelijk water kunt geven.

Wanneer u de fruitboom in een pot plant gebruikt u het beste goede potgrond. Vul de bloembak net niet helemaal met potgrond. Maak in het midden een gat dat net iets breder en dieper is dan de kluit van de fruitboom. Dompel de kluit eerst even in een emmer water, zodat de haarwortels zich vol kunnen zuigen. Dit bevordert een snelle aangroei van uw fruitboom. Zet de kluit midden in het plantgat en vul de overgebleven ruimte op met potgrond.

Boven op de kluit hoeft geen extra potgrond, want dan komt de fruitboom te diep te staan. Druk de aarde met uw handen stevig aan, zodat de boom recht blijft staan en de wortels kunnen hechten. Bij droog weer, vooral de eerste weken regelmatig sproeien.

Wat voor onderhoud hebben Mini fruitbomen nodig?

Mini fruitbomen groeien erg traag en hebben dus ook minder onderhoud nodig. Met de juiste snoei wordt uw fruitboom niet hoger dan anderhalve meter. De snoei vindt afhankelijk van de fruitsoort plaats in de zomer en/of winter. Peren en appelbomen kunt u bijna jaarrond snoeien maar doorgaans wordt dit gedaan in augustus (zomersnoei) en december (wintersnoei). Pruimen, perziken en kers snoeit u het beste in de zomer.

Zorg bij het snoeien voor een open structuur van de fruitboom, zodat licht, lucht en zon overal goed bij kunnen en uw fruit zo goed kan rijpen. Hoe meer zon, hoe rijper en dus smakelijker uw fruit.

Welke meststof gebruik ik voor mijn Mini fruitboom?

U kunt alle organische meststoffen gebruiken om uw fruitboom van extra voeding te voorzien. Gebruik nooit meststof in het plantgat bij het planten. Strooi de mest bij voorkeur in het voorjaar of de zomer rondom de fruitboom uit. Afhankelijk van de werking kunt u dit herhalen.

Veel succes met uw eigen Mini fruitboom!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.