Menu
Geen producten gevonden

Vaste planten online kopen bij tuinplantenwinkel

Vaste planten online kopen bij tuinplantenwinkel

Misstaan doen ze nooit. Vaste planten zorgen voor kleur en afwisseling in uw tuin. Geniet elk jaar opnieuw van de groei, bloei en het herfst- of winterbeeld.

Op tuinplantenwinkel vindt u een mooie collectie vaste planten die zich al sinds jaar en dag hebben bewezen. Vaste planten geven vaak een uitbundige bloei in het voorjaar, de zomer of zelfs herfst. Ieder jaar komen ze gewoon weer op dezelfde plek terug. Elk jaar kunt u dus opnieuw genieten van de hele groeicyclus. Dit zorgt voor een afwisselend beeld dat leeft en nooit verveelt.

Afsterven of niet?

Veel vaste planten sterven in het najaar en de winter boven de grond af. In het volgende jaar ontwikkeld de plant zich vanuit de grond opnieuw. De dorre stengels en zaadhoofden in de winter zijn een voedingsbodem en schuilplaats voor veel vogels en insecten. Ook zorgen ze voor bescherming van de plant tegen kou in de winter. Het beste worden de verdorde stengels pas aan het einde van de winter weg gehaald om plaats te maken voor een nieuw groeiseizoen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Er zijn echter ook uitzonderingen die groen blijven. Een voorbeeld is de Vinca minor en de Waldsteinia ternata. Twee ijzersterke bodembedekkers die bovendien een bescheiden bloei geven in het vroege voorjaar.

Langdurige bloei

Vaste planten staan vooral bekend om hun vaak uitbundige bloei. Sommigen gaan daar maandenlang mee door. Ongeëvenaard is de Geranium ‘Rozanne’. Een vaste plant geranium die bloeit vanaf eind mei en daar mee doorgaat totdat de vorst er een einde aan maakt. En andere aanrader is de Nepeta of kattenkruid. Vooral na een lichte snoei direct na de eerste bloei gaat de plant door met bloeien tot de vorst. In grote groepen aangeplant ontstaat een zee aan bloemen.

Sommige bloemen van vaste planten zijn door hun grootte gewoonweg niet te missen. Neem bijvoorbeeld de zonnehoed of Echinacea. Ook de bloemen van bijvoorbeeld de Hemerocallis, Aster, Phlomis, Phlox of Rudbeckia zijn echte eyecatchers. Door deze planten tegen rustige planten aan te zetten komen de bloemen nog meer tot hun recht.

Grote imposante vaste planten

Veel planten groeien elk jaar een stukje en worden zo na een periode aardig groot. Vaste planten beginnen elk jaar opnieuw met hun groei. Toch weet een aantal flinke hoogtes te bereiken. Twee mooie voorbeelden zijn de Eupatorium en de Cimicifuga ramosa ‘Atropurpurea’. Beide geven hun bloemen in de late zomer en herfst. De groei is imposant te noemen.

Eupatorium purpurea is een bijzonder hoge vaste plant

Afbeelding: Eupatorium purpureum is een imposante vaste plant. Vooral in grotere tuinen en bij boerderijen komt de plant goed tot zijn recht. Bijen en vlinders doen zich ondertussen te goed aan de nectar

Naast groot en imposant zijn er veel vaste planten die laag blijven en juist in de breedte groeien. Deze worden veel gebruikt als bodembedekker. Groenblijvende vaste planten die hiervoor gebruikt worden zijn Waldsteinia ternata, Pachysandra terminalis, Vinca minor, Bergenia en Liriope. Een aantal vaste planten verliest haar blad alleen bij hele strenge winters. Dit zijn bijvoorbeeld de Heuchera, Geranium macrorrhizum en de Ajuga.

In onze tuinplantenwinkel hebben we een selectie gemaakt van de veelgebruikte groepen vaste planten. Zo vindt u gemakkelijk alle bodembedekkers, geraniums, heideplanten en bijvoorbeeld de bladplanten bij elkaar. De bloemen van veel vaste planten zijn erg in trek bij bijen en vlinders. Vaste planten die het meest bij hen in de smaak vallen vindt u onder de categorie bijen- en nectarplanten. Met vaste planten kan eindeloos worden gecombineerd zodat er jaarrond iets bloeiends in de tuin zal staan.

Klik hier voor alle vaste planten

Omdat veel vaste planten al in één jaar tijd uitgroeien tot volwassenen geniet u vaak al direct van uw aankoop op tuinplantenwinkel.nl. U ontvangt de vaste planten 2-4 werkdagen na uw online bestelling. Praktische planttips vindt u onderaan ieder product bij onze tip van de vakman. En voor alle vragen zijn wij natuurlijk zowel via email als telefonisch te bereiken. Klik hier voor alle vaste planten op tuinplantenwinkel.nl.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Aad,

  Bedankt voor uw reactie in ons blogbericht over de Vaste planten.

  Erg leuk om te lezen dat u zo tevreden bent over ons. We waarderen het echt dat u de moeite genomen heeft om dit hier aan ons te laten weten.

  Wie weet een keer tot ziens op ons Planten- en bomencentrum in Knegsel.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Aad Beliėn Aad Beliėn

  Tuinplantenwinkel.nl is met voorsprong de beste online plantenleverancier. Prima planten. Prima service. Prima bezorgdienst. Beter kan echt niet. Een absolute aanrader voor de de serieuze tuinliefhebber!!

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor en positieve reactie! Leuk om te horen dat je tevreden bent over onze service en producten. Door uw compliment raken we nog meer gemotiveerd!

 4. Frans Frans

  Top producten en Super Serviceverlening.
  Staat voor mij bovenaan mijn lijstje als het om aan of verplanten van tuin gaat. Ga vooral "zo" door.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.