Informatie over meerstammige bomen

Bomen zijn vaak grillige groeiers, maar omdat veel bomen worden gekweekt met een kaarsrechte stam is van dat beeld weinig meer over. De laatste jaren neemt echter de vraag naar een grillig gevormd type boom met een open structuur toe en worden deze ook steeds vaker toegepast in tuinen en parken. De meerstammige boom of struik is daar een mooi voorbeeld van. In tegenstelling tot een gewone boom wordt bij deze bomen de kruin niet door één maar meer stammen gedragen. De meerstammige boom zorgt voor een bos aan stammen en geeft de boom een grillig karakter.

 

Meerstammige bomen kopen

Wilt u een meerstammige boom kopen? Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment van (jonge) meerstammige bomen. Meest bekend zijn het Amerikaans krentenboompje en de Parrotia persica, maar denk ook aan meerstammige berkensierkersensierappelsamberbomen en kornoelje. Tuinplantenwinkel.nl levert deze planten door heel Nederland en België met eigen bezorgdienst. Op die manier garanderen wij dat uw boom zonder schade wordt afgeleverd en wordt meerstammige bomen kopen eenvoudig.

 

Meerstammige bomen snoeien en onderhouden

In de eerste jaren na aanplant is het soms nodig om het meerstammige model nog verder te ontwikkelen. Soms zijn de stammen nog in ontwikkeling en kunt u de boom nog sturen door de kleinste takken weg te snoeien. Op die manier kunt u tevens bepalen hoe hoog de stammen vrij zijn van gebladerte en dus de beginhoogte van de kroon (het gedeelte van de boom waar het blad zich bevindt). Zo bepaalt u gemakkelijk zelf of u juist onder de kroon wilt doorkijken of niet.

 

Wat is een Meerstammige boom en waarom zijn ze populair?

Meerstammige bomen zijn bomen die vanaf de basis van de boom uit meerdere stammen groeien. In vergelijking met een traditionele boom kan een meerstammige boom een interessante en unieke structuur hebben. Het is geen verrassing dat deze bomen steeds populairder worden. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar hebben ook een dichtere groei en bieden daardoor meer privacy. Door de manier van groeien zijn ze ook ideaal voor een kleine tuin of kleinere tuinen.

 

Wat is het verschil tussen een Meerstammige boom en een meerstammige struik?

Hoewel ze qua uiterlijk op elkaar lijken, is er wel degelijk een verschil tussen een meerstammige boom en een meerstammige struik. Een boom heeft een enkele stam met zijtakken op verschillende hoogtes, terwijl een struik meerdere stammen heeft die laag bij de grond beginnen. Het grootste verschil tussen de twee is dat een boom een hoofdstam heeft die het grootste deel van de bladeren draagt, terwijl bij een struik alle stammen voor de groei zorgen.

 

Hoe is een Meerstammige boom vertakt?

Een meerstammige boom kan op verschillende manieren vertakken, afhankelijk van de soort boom. Sommige hebben een duidelijke hoofdstam die zich vertakt in verschillende stammen, terwijl andere soorten bomen meerdere stammen hebben die allemaal even groot en belangrijk zijn voor de groei van de boom. Een goede vertakking onderin is belangrijk omdat het zorgt voor een evenwichtige verdeling van het gewicht van de takken en het gebladerte, waardoor de boom beter bestand is tegen wind en andere weersomstandigheden.

 

Welke soorten Meerstammige bomen zijn populair?

Onze webwinkel biedt verschillende populaire soorten meerstammige bomen. Alle meerstammige bomen hebben hun unieke kenmerken. Deze meerstammige bomen zijn niet alleen prachtige aanwinsten voor elke tuin, maar zijn ook populair vanwege de dichtere groei. Populaire meerstammige bomen zijn de berk, krentenboom, sierappel en sierkers.

 

Een berk met meerdere stammen is ook bekend als Betula utilis en zijn opvallendste kenmerk is de witte opvallende bast. De Meerstammige berk is ideaal wanneer u een opvallende boom zoekt die tevens privacy biedt. De Meerstammige krentenboom, ook wel bekend als Amelanchier Lamarckii, is een bloeiende boom die in het voorjaar prachtige witte bloemen als bloesem krijgt en later vruchten draagt waar de vogels op afkomen. Wanneer u op zoek bent naar een sierlijke boom is dit de ideale keuze.

 

De Malus 'Red Sentinel' is een decoratieve boom met opvallende rode appeltjes in de herfst. Deze Meerstammige sierappel bloeit in het voorjaar met prachtige roze bloesem. De Meerstammige sierkers, is een opvallende bloeiende boom waarbij de dubbele roze bloesem in de lente een lust voor het oog is. Alle meerstammige bomen zijn vanwege hun compacte vorm een uitstekende keuze voor kleine tuinen.

 

Ook de Meerstammige amberboom (Liquidambar styraciflua) is door zijn prachtige herfstverkleuring populair. De meerstammige Parrotia persica is een variant met een unieke schors en groene bladeren die in de herfst veranderen in prachtige tinten van geel, oranje tot rood.

 

Groenblijvende bomen hebben het hele jaar door groene bladeren. Er zijn niet veel groenblijvende meerstammige bomen, maar de Steeneik (Quercus ilex) is er een van. In het algemeen zijn groenblijvende meerstammige bomen perfect voor mensen die op zoek zijn naar een boom met een natuurlijke vorm en unieke uitstraling.

 

Een Meerstammige boom planten en onderhouden

Bomen met meerder stammen zijn een schitterende toevoeging voor elke tuin. Deze bomen geven met hun open structuur namelijk een open karakter en en zijn erg geschikt voor een kleinere tuin, omdat ze minder ruimte innemen dan een grote boom met één stam.

 

In welke grond een meerstammige boom graag staat, is afhankelijk van de boomsoort. Zorg er in ieder geval voor dat deze boom in goed doorlatende grond staat die niet te nat is en de benodigde voedingsstoffen bevat. In onze webwinkel staat bij elke soort de uitgelegd op welke plek u de boom het best kunt planten.

 

Om een meerstammige boom te snoeien en te onderhouden, is het belangrijk om te weten hoe deze groeit en zich ontwikkelt. Over het algemeen worden meerstammige bomen gesnoeid om nieuwe scheuten te stimuleren en de gezondheid te behouden. Snoei echter niet te veel, want dan kunnen de natuurlijke vormen van.

 

Veelgestelde vragen over Meerstammige bomen:

Hoe groot wordt een meerstammige Krentenboom?

Antwoord: Een meerstammige krentenboom wordt ongeveer 3 tot 4 meter, deze kunt u snoeien en is daardoor compacter te houden.

 

Hoe groot wordt een meerstammige steeneik?

Antwoord: Een meerstammige steeneik kan een hoogte bereiken van 3 tot 5 meter. De Steeneik is een langzame groeier, het zal dus vele jaren duren voordat hij deze hoogte zal bereiken.

 

oude japanse esdoorn struiken zijn er ook meerstammig

 

Inspiratie Meerstammige bomen:

Een oude meerstammige japanse esdoorn struik

 

Japanse esdoorns groeien traag maar als deze oud zijn en meerdere stammen hebben zijn het echte eye-catchers. 

Meerstammige bomen hebben een natuurlijke look

 

Meerstammige bomen hebben een natuurlijke uitstraling en komen mooi uit tussen de beplanting.

 

oude meerstammige bomen geven karakter aan de tuin

 

Oude meerstammige bomen geven flink schaduw. Ze groeien vaak breed uit. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.