Cephalotaxus harringtonia 'Fastigiata'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Knoptaxus
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 29 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/60 cm
Beschrijving

Cephalotaxus harringtonia 'Fastigiata' of Knoptaxus - Informatie:
Deze bijzondere conifeer heeft erg veel weg van de taxus baccata 'Fastigiata'. Het grootste verschil zit in de bladgrootte. De Cephalotaxus harringtonia 'Fastigiata' heeft groter blad en verkleurt niet tot nauwelijks in de winter. Bovendien draagt deze plant niet de voor taxus zo kenmerkende, rode bessen. De Knoptaxus komt van oorsprong uit Japan en is daar een veelgebruikte tuinplant. De groei is zeer compact en traag. De plant groeit als een zuil omhoog en maar weinig in de breedte. Dit maakt deze plant geschikt voor menige tuin.

Standplaats:

Cephalotaxus harringtonia 'Fastigiata' verdraagt een plek in de zon maar ook in de schaduw in een redelijk voedselrijke, vochtige, licht zurige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort; zware klei is minder geschikt.

Snoei en Onderhoud:
Het snoeien van deze Knoptaxus is niet nodig. U mag dit natuurlijk wel doen. Bij het planten raden we aan om tuinturf te gebruiken. Turf zorgt voor een zure bodem. Dat is waar deze Cephalotaxus zich thuis voelt. Als onderhoudsbemesting kunt u iedere 2 jaar wat turfstrooisel rondom de voet van deze plant/boom aanbrengen.De Cephalotaxus harringtonia 'Fastigiata' | Knoptaxus koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.