Chaenomeles x superba 'Fire Dance'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse kwee
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Beschrijving

Chaenomeles x superba 'Fire Dance' of Japanse kwee

Chaenomeles x superba 'Fire Dance' bloeit met een opvallende, rode bloemen in april en mei op het nog meerjarige, kale hout; bijen en vlinders komen er op af. In de zomer verschijnen er appelvormige vruchten die tot sap, jam, wijn en gelei te verwerken zijn. Japanse kwee heeft een laag gespreide groeiwijze; leuk om over de rand van een bloembak te laten groeien. De tuinplant is geschikt voor de stadstuin.

 

Standplaats Chaenomeles x superba 'Fire Dance'

In de zon geeft de Japanse kwee de meeste bloemen, maar schaduw verdraagt de plant ook. Elke neutrale tot zure bodem is geschikt; maar bij voorkeur een goed doorlaatbare humusrijke, vochthoudende, voedzame bodem. 

 

Chaenomeles x superba 'Fire Dance' snoeien en onderhouden

Snoeien van de Chaenomeles x superba 'Fire Dance' is lastig door de kronkelende groei van de takken. Knip na de bloei te lange uitschieters af en bemest de struik dan wat bij met organische mest (koemestkorrels). 

 

Tip: Leidt Chaenomeles eens in een gaaswerk tegen de muur; erg verrassend!De Chaenomeles x superba 'Fire Dance' | Japanse kwee koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.