Chamaedaphne calyculata 'White Bells'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Chamaedaphne
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen/bronze
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm
Beschrijving

Chamaedaphne calyculata 'White Bells' of Chamaedaphne - Informatie:

Dit wintergroene plantje luistert in de Verenigde Staten naar de naam Leatherleaf; letterlijk vertaalt leerblad. De blaadjes van deze plant voelen inderdaad wat leerachtig. Toch vormen niet de bladeren, maar de bloei het voornaamste reden om deze plant een plaats in uw tuin te gunnen. De witte klokjes hangen talrijk aan de takjes en bloeien in het voorjaar. De bloemknoppen, die eigenlijk al de kleur en vorm aannemen van de uiteindelijke bloem, ziet u echter al vanaf de winter aan de plant zitten. Daardoor lijkt de bloei veel langer te duren.

Chamaedaphne calyculata 'White Bells' groeit van nature in het hoge noorden en is dus wel wat koude gewend. De groei is zeer compact. Uiteindelijk kan deze heester een hoogte bereiken van ongeveer 80 tot 100 centimeter. De tuinplant is familie van de heide en rhododendron en vraagt een zure grond. In de wintermaanden krijgt het blad vaak een bruine/bronze kleur. In het voorjaar verkleuren de blaadjes weer groen.

Snoei en Onderhoud:

De Chamaedaphne hoeft niet gesnoeid te worden en is gemakkelijk in onderhoud. De plant voelt zich het beste thuis in de volle zon of halfschaduw op zure grond. We raden daarom aan om tuinturf te gebruiken bij het aanplanten. Vermeng, voordat u gaat aanplanten, de tuinturf met de aarde in het plantgat. Als onderhoudsbemesting kunt u het beste iedere winter een laagje turfstrooisel aanbrengen rondom de voet van de plant. Dit noemen we mulchen.De Chamaedaphne calyculata 'White Bells' | Chamaedaphne koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.