» Dak-Plataan - Basic

Dak-Plataan - Basic

Product informatie

Nederlandse naam: Dakplataan
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 230 cm
Afmetingen rek (b x h): 3 x bamboestok 150 cm, stervorm
Product-serie: Basic

Dak-Platanus x hispanica of Dak-Plataan - Basic - Informatie:
De Dakplataan is de meest gebruikte dakboom uit ons assortiment. Het is een snelle groeier met groot blad. Dit zorgt snel voor een gesloten bladerdek. Op latere leeftijd krijgt de dakplataan een afschilferende schors. Dit levert een zeer kenmerkend beeld op dat mediteraans aandoet. De sterke groei vraagt om een stevige snoei in de wintermaanden. Hier heeft dakplataan geen moeite mee. U kunt de takken van de dak-plataan compleet terugknippen tot aan de hoofdtakken. Op den duur ontstaat een zeer knoestig uiterlijk. Een andere methode is het deels terugknippen van de scheuten waardoor een vertakt netwerk ontstaat. Let op met snoeien in de zomermaanden wanneer het blad aan de boom zit. Aan de onderzijde van het blad bevinden zich fijne haartjes die loskomen bij aanraking. Dit kan leiden tot irritaties aan de luchtwegen. Snoeien is dus makkelijker wanneer het blad van de bomen gevallen is. De bladeren van een dak-plataan verkleuren in het najaar van geel tot warmbruin. 

Dakbomen in de Basic-serie zijn voorzien van een stalen frame met daarin 3 bamboestokken met een lengte van 150 centimeter. Deze liggen kruislings over elkaar heen waardoor een stervorm ontstaat met zes armen. Over iedere bamboestok zijn hoofdtakken aangebonden. De hoofdtakken vormen de hoofdaders van de dakboom en blijven altijd in tact. Het frame is te verlengen met extra bamboestokken indien nodig. U kunt de frames ook met elkaar koppelen met behulp van bamboestokken. De dakplataan dient minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden. Het beste snoeit u de dakplataan in de wintermaanden wanneer het blad van de bomen is gevallen.

Een keuzehulp voor het kopen van dakbomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Dak-Moerbei klik hier!De Dak-Plataan - Basic | Dakplataan koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.