Menu
Geen producten gevonden

»

Dak-Plataan - Classic

Product informatie

Nederlandse naam: Dakplataan
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 220 -230 cm
Afmetingen rek (b x h): 130 cm x 130 cm
Product-serie: Classic

Dak-Platanus hispanica of Dak-Plataan - Classic - Informatie:
De Dakplataan is de meest gebruikte dakboom uit ons assortiment. Het is een snelle groeier met groot blad. Dit zorgt snel voor een gesloten bladerdek. Op latere leeftijd krijgt de dakplataan een afschilferende schors. Dit levert een zeer kenmerkend beeld op dat mediteraans aandoet. De sterke groei vraagt om een stevige snoei in de wintermaanden. Hier heeft dakplataan geen moeite mee. U kunt de takken van de dak-plataan compleet terugknippen tot aan de hoofdtakken. Op den duur ontstaat een zeer knoestig uiterlijk. Een andere methode is het deels terugknippen van de scheuten waardoor een vertakt netwerk ontstaat. Pas op met snoeien in de zomer. Aan de onderzijde van het blad bevinden zich fijne haartjes die loskomen bij aanraking. Dit kan leiden tot irritaties aan de luchtwegen. Snoeien is dus makkelijker wanneer het blad van de bomen gevallen is. De bladeren van een dak-plataan verkleuren in het najaar van geel tot warmbruin. 

Dakbomen in de Classic-serie zijn voorzien van een duurzaam gecoat stalen frame. Over dit frame zijn verschillende hoofdtakken aangebonden zodat de dakboom snel dichtgroeit. Het frame heeft een afmeting van 130 x 130 centimeter. Het frame is te verlengen met extra bamboestokken indien nodig. U kunt de frames ook met elkaar koppelen met behulp van bamboestokken. De dakplataan dient minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden. Het beste snoeit u de dakplataan in de wintermaanden wanneer het niet vriest.

Een keuzehulp voor het kopen van dakbomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Dak-Moerbei klik hier!De Dak-Plataan - Classic | Dakplataan koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.