Edgeworthia chrysantha 'Grandiflora'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Papierstruik
Bloeitijd: Januari - Maart
Bloemkleur: Geel
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Edgeworthia chrysantha 'Grandiflora' of Papierstruik - Informatie:

Deze bijzondere en niet alledaagse verschijning komt oorspronkelijk uit China. De struiken groeien er uit tot flinke exemplaren. In Japan is de tuinplant al lang in cultuur en wordt de bast gebruikt bij de productie van een speciaal papier; vandaar de Nederlandse naam. In België en Nederland is Papierstruik een vrij zeldzame verschijning. Dat komt omdat de gewone Edgeworthia chrysantha matig winterhard is en bij strenge vorst het loodje legt. Deze 'Grandiflora' is een cultivar die iets beter bestand is tegen de winterkou. Desalniettemin zijn we wel voorzichtig en raden we aan om ook deze plant bij strenge vorst goed te beschermen.

Waarom dan toch kiezen voor juist deze plant? Meest opvallend aan Edgeworthia chrysantha 'Grandiflora' zijn de prachtige, gele bloemen die vanaf februari tot eind maart aan de plant verschijnen. Die hangen in trosjes aan de uiteindes van de takken en zijn niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens fijn om aan te raken en te ruiken. De bloemen zijn namelijk zacht behaard in de knop. Daarnaast is de groeivorm van Papierstruik zeer fraai te noemen. De tuinplant vertakt steeds in 2 of 3 twijgen waardoor zich een parasol vormt.

 

Kenmerken:

 

Planthoogte Potmaat in diameter
30/40 cm Ø 19 cm
40/60 cm Ø 26 cm

 

Standplaats:

Edgeworthia chrysantha 'Grandiflora' staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw. Hij komt goed tot zijn recht als solitair en kan ook in een pot goed overleven. Als Papierstruik in een pot staat, raden we wel aan om hem bij een vorstperiode tijdelijk in een koude, maar vorstvrije ruimte te zetten.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is niet nodig maar mag wel om de compacte vorm van Papierstruik te behouden. Knip na de bloei de langste takken weer in de vorm van de struik. De Edgeworthia chrysantha 'Grandiflora' | Papierstruik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.