Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bijzondere fruitsoorten

Onder deze groep bessen vallen de niet-doorsnee bessen. Desalniettemin zijn het echte aanwinsten voor de tuin en het proberen zeker waard. Deze soorten zijn vaak minder bekend bij het grote publiek; simpelweg omdat ze ontbreken in de supermarkt. Dat komt door de relatief lagere opbrengst per plant in vergelijking tot bijvoorbeeld aalbessen en blauwe bessen. De namen klinken al even bijzonder. Wat dacht u van de honingbes, appelbes of veenbes.

Een aantal van de bessen zijn de laatste tijd wat hipper geworden en worden verkocht als superfoods. En wat is dan leuker om deze zelf te kweken in uw eigen tuin!

Bijzondere fruitsoorten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webshop bieden we diverse niet alledaagse bessensoorten aan. Het zijn allemaal soorten met een bijzondere vrucht, de vorm of kleur kan bijzonder zijn of juist de smaak. Doordat al de bessen in pot staan kunnen ze het hele jaar door geleverd en geplant worden. De bessen zijn direct eetbaar (moerbei en gojibes) of kunnen worden verwerkt in jam of sap (appelbes, honingbes en veenbes).

Bijzondere fruitsoorten planten en verzorgen

De bijzondere soorten staan graag te 'shinen' in de zon en staan graag op voedzame grond. De meeste bessenstruiken hebben een voorkeur voor een lichtzure tot zure voedingsbodem en houden niet van kleigronden. Bij het planten raden we aan tuinturf te gebruiken. Per soort verschilt de verzorging en snoei. Deze vindt u terug op de productpagina. Wel is het van belang om de planten jong te worden en oude takken flink terug te knippen.

Niet alleen mensen zijn dol op de vruchten; ook onze gevleugelde vrienden. Het is daarom aan te raden om de oogst te beschermen tegen vogels.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.