Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over laagstam perzikboom

De laagstam perzikboom heeft een stamhoogte van ongeveer 50 cm. Daarboven bevindt zich de kroon. Deze kroon van de laagstam perzikboom kan uitgroeien tot een flink formaat. Houd hier rekening mee tijdens het maken van de keuze van de juiste variant. Houd er daarnaast ook rekening mee dat een laagstam perzikboom bij voorkeur op een zonnige, warme plek in de tuin komt te staan. Voor aanplant in een boomgaard waar de weersomstandigheden vrij spel hebben, is een laagstam perzikboom minder geschikt. 

Laagstam perzikboom snoeien en verzorgen

Is er in uw tuin niet genoeg ruimte voor een flinke kroon, dan kan de laagstam perzikboom gesnoeid worden om het formaat van de kroon in toom te houden. Dit kan het beste jaarlijks in de zomermaanden gedaan worden. Snoeien in de winter verdraagt een perzikboom niet goed. Bij snoeien in de wintermaanden kunnen ziektes via de snoeiwond de boom binnendringen. Dit is bij snoeien in de zomermaanden niet aan de orde. Als er echt weinig groeiruimte is en om te voorkomen dat u de laagstam perzikboom elk jaar flink moet snoeien om de kroon niet te groot te laten worden, kunt u ook kiezen voor een mini perzikboom. Deze mini perzikboom heeft de eigenschap dat de kroon traag groeit, waardoor snoeien nagenoeg niet nodig zal zijn. 

Mocht de perzikblad krulziekte zich uiten, haal het aangetaste blad dan zo snel mogelijk weg van de boom en gooi dit in de kliko. De laagstam perzikboom zal snel nieuw gezond blad aanmaken. Hoe gezonder de boom is, hoe kleiner de kans op aantasting van de krulziekte. Geef de laagstam perzikboom daarom een paar keer per jaar extra voeding. Dit kan bij voorbeeld Culterra of koemestkorrel zijn. Zorg ook voor een goed doorlatende bodem, zodat de wortels zich makkelijk kunnen ontwikkelen en eventueel teveel aan water tijdens natte periodes goed de grond in kan trekken. 

Laagstam perzikboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel verkoopt een aantal soorten laagstam perzikbomen. Eén daarvan is de platte perzik. Deze vrucht kenmerkt zich door de plattere vorm en is de laatste jaren steeds populairder geworden. Alle soorten laagstam perzikboom zijn zelfbestuivend. Hierdoor is het niet nodig dat er andere perziksoorten in de buurt staan om vruchten aan de boom te krijgen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.