Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over platte perzik

De platte perzik heeft de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Het zal er zeker mee te maken hebben dat de sappige en zoete vruchten in de supermarkten en groentewinkels steeds vaker aangeboden worden. Ook voor het Nederlandse klimaat zijn er geschikte rassen. Hiervan is het ras 'Saturn' het meest geschikt. De naam verwijst naar de planeet Saturnus van ons zonnestelsel die met zijn ringen om de planeet ook een brede, platte vorm heeft; een goede gelijkenis met de vorm van deze perzik. De platte perzik wordt ook wel eens bosperzik of wilde perzik genoemd. 

De 'Saturn' is een zelfbestuivend ras. Hierdoor hoeft er geen andere perzikboom in de buurt te staan om vruchten aan de boom te krijgen. De vruchten van de platte perzik zijn zoeter dan de ronde vruchten die aan de normale perzikbomen groeien.

Platte perzik snoeien en verzorgen

Net zoals bij de normale perzikbomen moet ook de platte perzik in de zomermaanden gesnoeid worden. Dit verkleint de kans op aantasting van de boom door ziekte. Zorg voor een open structuur van de kroon. Let altijd goed op de aanwezigheid van gekruld blad dat veroorzaakt wordt door de perzikblad krulziekte. Mocht dit gekrulde / misvormde blad aan de platte perzik verschijnen, verwijder het dan direct van de boom en gooi het weg in de kliko.

Platte perzik aanplanten

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een laagstam en een halfstam variant van de platte perzik aangeboden. Bekijk in uw tuin welke variant het beste ingepast kan worden. Het verschil zit hem voornamelijk in de stamhoogte. Een laagstam platte perzik heeft een stamhoogte van ongeveer 50 cm, die van de halfstam is ongeveer 100 tot 120 cm. Beide kronen worden uiteindelijk ongeveer even groot. Zorg voor een standplaats in de volle zon op een plekje uit de wind. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten zullen rijpen. Aanplant in de buurt van een zonnige muur bevordert de rijping van de vruchten nog meer. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.