» Geranium cinereum 'Ballerina'

Geranium cinereum 'Ballerina'

Product informatie

Nederlandse naam: Ooievaarsbek
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Geranium cinereum 'Ballerina' of Ooievaarsbek - Informatie:

Geranium cinereum 'Ballerina' is een lage en fijnbladige variant van de Geraniums. De tuinplant is half wintergroen en krijgt de meeste bloemen op een zonnige standplaats. Van juni tot september bloeit Ooievaarsbek met lichtpaarse bloemen, die opvallend donkere aders en een donker hartje hebben. Het is een lage tuinplant die goed tot zijn recht komt in groepen maar geen echte bodembedekker is; de planten blijven polvormig. De korte ranken groeien in de zomer wel enigszins naar elkaar toe. 

Standplaats:

Oorspronkelijk komt Geranium cinereum 'Ballerina' voor in de bergdalen van de Pyreneeën. Daarom is deze geraniumsoort ook geschikt voor de rotstuin of tussen stenen en spleten bij muurtjes. Het liefste staat Geranium cinereum 'Ballerina' in een zanderige, kalkrijke bodem die goed waterdoorlatend is. Op een nattere grond leggen de planten soms het loodje of geven ze minder bloemen. Zorg ervoor dat de bodem redelijk humusrijk is en het vocht enigszins vasthoudt. Laat de plant niet uitdrogen! 

 

Snoei en onderhoud:

Het beste is om Ooievaarsbek na de winter wat terug te knippen voor het behoud van een jonge en frisse tuinplant. Als u de planten in de grond heeft staan raden we aan om te sproeien bij aanhoudende droogte, zodat de plant goed kan aanwortelen. In het voorjaar kunt u Geranium cinereum 'Ballerina' scheuren (vermeerderen en verjongen door uitspitten, delen en herplanten).De Geranium cinereum 'Ballerina' | Ooievaarsbek koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.