Menu
Geen producten gevonden

»

Geranium cinereum 'Ballerina'

Product informatie

Nederlandse naam: Ooievaarsbek
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Geranium cinereum 'Ballerina' of Ooievaarsbek - Informatie:

De Geranium cinereum 'Ballerina' is een lage en fijnbladige variant van de Geraniums. Deze tuinplant is half wintergroen en krijgt de meeste bloemen op een zonnige standplaats. Van juni tot september bloeit deze geranium met lichtpaarse bloemen, die opvallend donkere aders en een donker hartje hebben. Het is lage plant die goed tot zijn recht komt in groepen maar geen echte bodembedekker is; de planten blijven polvormig. De korte ranken groeien in de zomer wel enigszins naar elkaar toe. 

Oorspronkelijk komt Geranium cinereum 'Ballerina' voor in de bergdalen van de Pyreneeën. Daarom is deze geraniumsoort ook geschikt voor de rotstuin of tussen stenen en spleten bij muurtjes. Het liefste staat Geranium cinereum 'Ballerina' in een zanderige, kalkrijke bodem die goed waterdoorlatend is. Op een nattere grond leggen de planten soms het loodje of geven ze minder bloemen. Zorg er voor dat de bodem redelijk humusrijk is en het vocht enigszins vasthoudt. Laat de plant niet uitdrogen! Knip de geranium na de winter terug en verjong de plant na een paar jaar; uitsteken, scheuren en opnieuw uitplanten.


Geranium cinereum 'Ballerina' is een half groenblijvende tuinplant. Deze Ooievaarsbek bloeit van juni t/m augustus met lichtpaarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 15 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Geranium cinereum 'Ballerina' | Ooievaarsbek koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.