Rhododendron/Ledum groenlandicum 'Helma'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Moerasrozemarijn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Beschrijving

Rhododendron/Ledum groenlandicum 'Helma' of Moerasrozemarijn of Moeraspalm

Rhododendron groenlandicum 'Helma' is een klein, sierlijk, wintergroen en winterhard heestertje dat het mooiste tot zijn recht komt in een kleinere border, of als groepje vooraan in de grotere tuinen en natuurlijk ook in Japanse rotstuinen. De tuinplant bloeit met vele, kleine, witte, bloemetjes die samen schermen vormen aan het eind van de takken. Samen met de smalle blaadjes ruikt de Moerasrozemarijn heerlijk. De plant wordt vaak nog verhandeld onder de oude naam Ledum.

 

Standplaats Rhododendron groenlandicum 'Helma'

Bij voorkeur staat Rhododendron groenlandicum 'Helma' in de (half)schaduw, op een zure, humusrijke, vochtige bodem. Let op de vochtigheid, als de tuinplant meer in de zon staat. Gebruik voor het verkrijgen van een zuur bodemmilieu voldoende tuinturf bij het aanplanten van Moerasrozemarijn.

 

Rhododendron groenlandicum 'Helma' snoeien en onderhouden

Snoei is door de trage groeiwijze van de Moeraspalm nauwelijks nodig; alleen lichte vormsnoei na de bloei. De tuinplant wordt ook wel verkocht onder de oude naam Ledum groenlandicum 'Helma'.De Rhododendron/Ledum groenlandicum 'Helma' | Moerasrozemarijn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.