» Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers'

Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers'

Product informatie

Nederlandse naam: Eikenbladhortensia
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Wit tot Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' of Eikenbladhortensia - Informatie:

Niet alleen het blad van Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' is bijzonder om te zien, ook de bloemen mogen er zijn. De bloei begint in de zomer met roomwitte tot groene bloemen die daarna roze tot rood verkleuren. De pluimen zijn half gevuld en worden gedragen door licht overhangende twijgen. Vooral als solitair of in groepen aangeplant, komt deze hortensia goed tot zijn recht. In het winter blijft het blad van de Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' bijzonder lang aan de tuinplant zitten. Bij koud weer verkleuren de bladeren van groen naar rood of bronstinten. Het blad heeft dezelfde vorm als het blad van een eikenboom (Quercus), vandaar de Nederlandse naam Eikenbladhortensia. Een volgroeide struik kan ongeveer 100 tot 120 centimeter hoog worden.

 

Standplaats:

De Eikenbladhortensia kan zowel in de zon als in de schaduw aangeplant worden. De bijzondere verkleuring van de bloemen is echter het mooist op een zonnige of half beschaduwde standplaats.

 

Snoei en onderhoud:

Geef deze tuinplant wat tuinturf bij het planten. Dit zorgt voor een goede voedingsbodem en verzuurt de bodem waardoor de verkleuring vaak nog intenser is. Knip Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' niet elk jaar terug tot op 10 tot 15 cm boven de grond. De tuinplant bloeit op meerderjarige twijgen, waardoor er het jaar erop geen of weinig bloemen aan de plant zullen komen. Je kunt de Eikenbladhortensia het beste gewoon door laten groeien. Hij zal zich dan ontwikkelen tot een indrukwekkende struik.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 De Hydrangea quercifolia 'Ruby Slippers' | Eikenbladhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.