Menu
Geen producten gevonden

Informatie over japanse hulst

Met het kleine blad lijkt deze plant in de verste verte niet op de gewone hulst. Deze wintergroene struik heeft vrij klein, bijna gaafrandig blad dat het meeste weg heeft van de buxus. Het is ook aan de buxus te danken dat de populariteit van deze plant de laatste jaren een vlucht neemt. Of beter gezegd, de plagen waaronder de buxus te leiden heeft. De ongevoeligheid voor zowel de buxusmot als de buxusschimmel (cylindrocladum) maken deze plant tot een goede buxusvervanger.

Van de Japanse hulst zijn verschillende cultivars verkrijgbaar die allen goed te snoeien zijn. Meest gebruikte alternatieven voor de buxushaag zijn de Ilex crenata ‘Dark Green’ en ‘Green Hedge’. Voor het complete assortiment kunt u onze pagina met alle Japanse hulst bekijken.

Japanse hulst planten en snoeien

De Ilex crenata, zoals de plant in het Latijns wordt genoemd, stelt wat andere eisen aan de bodem dan de buxus. Ilex houdt van een vrij zure (kalkarme) voedingsbodem terwijl de buxus ook goed gedijt op kalkrijke gronden. Bij het aanplanten van de Japanse hulst raden we daarom aan om tuinturf te gebruiken. Deze kunt u het beste vermengen met de aarde in het plantgat. Maak voordat u het plantgat graaft, de aarde daarnaast goed los.

Dompel de kluit met of zonder pot voor het planten in een emmer met water. Zet de Ilex vervolgens in het plantgat en vul deze aan met de omliggende aarde en tuinturf. Druk de plant stevig aan. Door bij de voet van de plant elk jaar tuinturf te strooien zorgt u voor een goede groei van deze haagplant.

Japanse hulst kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u een groot aanbod Japanse hulst in diverse soorten en maatvoeringen. Op de pagina van de gewenste plant vindt u ons advies voor het te gebruiken aantal per strekkende meter haag. U kunt de planten natuurlijk ook als solitair planten. Uw bestelde hulstplanten worden binnen 2 tot 4 werkdagen thuisbezorgd door onze gespecialiseerde bezorgdienst. Wij geven aangroeigarantie op alle planten bomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.