Menu
Geen producten gevonden

» » »

Fargesia (Niet-woekerende bamboe)

Fargesia (Niet-woekerende bamboe)
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over fargesia (niet-woekerende bamboe)

Fargesia staat ook wel bekend als de niet-woekerende bamboe. De plant groeit polvormig wat wil zeggen dat de stengels van de plant dicht opeen blijven staan en de plant geen lange uitlopers maakt. De plant kruipt dus niet de hele tuin door.

Al deze bamboeplanten zijn wintergroen en behouden dus hun blad in de winter. Oud blad wordt wel afgestoten om plaats te maken voor het nieuwste verse blad. Dit gebeurd het hele jaar door. Er zijn veel verschillende variëteiten met ieder hun eigen kenmerken. Het kleinst blijft het type ‘Bimbo’ met een bescheiden maximale hoogte tussen de 50 en 100 centimeter. Met een uiteindelijke hoogte van 250 centimeter is de Fargesia robusta ‘Campbell’ een stuk groter.

Fargesia toepassen in de tuin en onderhouden

Met de Fargesia kunt u vele kanten op. De planten zijn sierlijk genoeg om als solitair geplant te worden. Bij een aantal soorten hangen de twijgen aan de buitenzijde sierlijk over. Het is ook mogelijk om de plant in rijen te planten en een bamboehaag te vormen. Bij een bamboehaag worden de planten in vorm gesnoeid. Het resultaat is een altijd groene en dichte, stevige haag.

Fargesia kopen bij Tuinplantenwinkel.

Er zijn veel verschillende typen niet-woekerende bamboe. Niet alleen in uiteindelijk hoogte en grootte maar ook in kleur van de stelen. Bijzonder is de Fargesia ‘Jiuzhaigou’ met bruinrood aangelopen scheuten. De Fargesia rufa heeft fijner blad dat niet opkrult bij koud winterweer. De ‘Simba’ en ‘Jumbo’ lijken op het eerste gezicht sprekend op elkaar maar de ‘Simba’ blijft een stuk lager.

Fargesia (Niet-woekerende bamboe)

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.