Menu
Geen producten gevonden

» » »

Fargesia (Niet-woekerende bamboe)

Fargesia (Niet-woekerende bamboe)
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over fargesia (niet-woekerende bamboe)

Fargesia staat ook wel bekend als de niet woekerende bamboe. De plant groeit polvormig, wat wil zeggen dat de stengels van de plant dicht opeen blijven staan en de plant geen lange uitlopers maakt. De plant kruipt dus niet de hele tuin door. Bamboe is in feite een grassoort die zijn oorsprong in grote delen van Zuid- en West-China heeft. De prachtig gevormde stengels en grote, smalle bladeren weten elke tuin een bijzonder, exotisch uiterlijk te geven.

 

Verschillende soorten niet-woekerende bamboe

Al deze bamboeplanten zijn wintergroen en behouden dus hun blad in de winter. Oud blad wordt wel afgestoten om plaats te maken voor het nieuwste verse blad. Dit gebeurt het hele jaar door. Er zijn veel verschillende variëteiten met ieder hun eigen kenmerken. Het kleinst blijft het type ‘Bimbo’ met een bescheiden maximale hoogte tussen de 50 en 100 centimeter. Met een uiteindelijke hoogte van 250 centimeter is de Fargesia robusta ‘Campbell’ een stuk groter.

 

Fargesia (niet-woekerende bamboe) in de tuin toepassen

Met de Fargesiaplant kunt u vele kanten op omdat deze variant niet woekert. De planten zijn sierlijk genoeg om als solitair geplant te worden. Bij een aantal soorten hangen de twijgen aan de buitenzijde sierlijk over. Het is ook mogelijk om de plant in rijen te planten en een bamboehaag te vormen. U plaatst er dan drie per strekkende meter. Bij een bamboehaag worden de planten in vorm gesnoeid. Het resultaat is een altijd groene en dichte, stevige haag. U kunt deze ook in een pot planten.

 

De ideale leefomstandigheden

Fargesia kan prima in het Nederlandse klimaat overwinteren. Wel heeft hij een normale tot licht vochtige en vooral voedzame standplaats nodig, net als een plaats uit de volle wind. Deze plant verdraagt zonnige standplaatsen, maar gedijt in halfschaduw en schaduw eigenlijk nog beter.  Het is van belang dat de wortels van de plant niet in het water staan, dit doet hem namelijk niet goed. Omdat deze plant niet woekert, kunt u er ook zeker van zijn dat een wortelbegrenzer niet nodig is.

 

Moet niet-woekerende bamboe gesnoeid worden?

Indien gewenst kunt u de fargesia snoeien om deze in de gewenste vorm te brengen, maar of dit het uiterlijk van de plant ten goede komt, is ten zeerste de vraag. Wenst u deze toch te snoeien, dan kunt u dit het beste in de lente of de herfst doen. Een beschermende mulchlaag beschermt de plant in de koude wintermaanden. Raken er toch stengels beschadigd? Dan kunt u deze na de winter verwijderen. Beschadigde bladeren zullen in het voorjaar afvallen, waarna er nieuwe bladeren verschijnen.

 

Het bemesten van de fargesia

Bamboe gedijt goed in een voedzame grond en daardoor is het van belang uw planten af en toe te bemesten. Dit kunt u het beste in het voorjaar doen. Bemesten in het najaar wordt zelfs afgeraden, omdat de bamboe moet afharden om de koude wintermaanden te overleven. Niet-woekerende bamboe is erg gebaat bij compost en andere organische mest. Kunstmest kunt u het beste vermijden, omdat deze ervoor zorgt dat de plant nóg sneller groeit dan hij van nature al doet en zo in plaats van sterker juist kwetsbaarder wordt.

 

Fargesia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er zijn veel verschillende typen niet-woekerende bamboe. Niet alleen in uiteindelijk hoogte en grootte maar ook in kleur van de stelen. Bijzonder is de Fargesia ‘Jiuzhaigou’ met bruinrood aangelopen scheuten. De Fargesia rufa heeft fijner blad dat niet opkrult bij koud winterweer. De ‘Simba’ en ‘Jumbo’ lijken op het eerste gezicht sprekend op elkaar maar de ‘Simba’ blijft een stuk lager.

 

Fargesia (Niet-woekerende bamboe)

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.