Menu
Geen producten gevonden

Informatie over kornoelje

Kornoelje is een heester die zonder dat hij erg bekend is toch heel vaak wordt toegepast. De verschijningsvormen van deze heester zijn erg divers. En mede daardoor kan deze struik overal worden toegepast. Van bodembedekker tot boom; voor elke functie is er wel een geschikte kornoelje te vinden.

Witte kornoelje of rode kornoelje?

Het bekendst is misschien wel de witte kornoelje; alhoewel wij deze naam nogal misleidend vinden. Het ‘Wit’ in de naam duidt namelijk op de bijna onzichtbare bloeiwijze, terwijl de voornaamste reden van aanplant de rood gekleurde twijgen zijn die deze struik in de winter omtoveren tot een echte aandachtstrekker. Soms wordt de plant daarom ook wel rode kornoelje genoemd. Er zijn ook nauw verwante kornoelje struiken met gele, groene en van oranje naar rood verkleurende twijgen.

Gele kornoelje of Cornus mas

Een andere cornus met een kleur in de naam is de gele kornoelje. Dit keer een kornoelje met een naam die ook echt past bij de plant; de struik bloeit namelijk in de winter rijkelijk met opvallende gele bloemetjes. In het Latijns heet deze plant de Cornus mas. Het is een flinke struik die we ook in boomvorm (Cornus officinalis) verkopen en in de late winter de tuin al betoverd met een gele bloei. De boomvorm is overigens erg leuk voor een stadstuin want hij wordt niet groot.

Cornus kousa en Cornus florida

Een kornoelje die tijdens meerdere seizoenen tot de verbeelding spreekt is de Japanse kornoelje en Amerikaanse kornoelje. Beide soorten bloeien met opvallen wit of roze bloeien. De bloemen bestaan uit vier identieke tegenovergestelde schutbladeren en een klein knopje. Het grootste verschil zit hem in de bloeitijd: de Amerikaanse kornoelje bloeit voordat het blad verschijnt en de Japanse kornoelje pas nadat het blad zich heeft ontwikkeld.

Beide soorten zijn ideaal om als solitair in de tuin te zetten. Niet alleen de bloei is prachtig, de herfstverkleuring is opvallend en de groeivorm idem dito. De struiken worden doorgaans tussen de 1,5 en 3 meter hoog (afhankelijk van de soort).

Kornoelje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment kornoelje. Bekijk alle kornoeljestruiken om een keuze te maken. Al deze tuinplanten leveren wij in pot en zijn het hele jaar door aan te planten. Na uw aankoop worden uw bestelde planten binnen 2 tot 4 werkdagen thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op al uw bestelde planten.

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11054 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.