U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei-Amberboom - Small | Tuinplantenwinkel.nl

Lei-Amberboom - Small - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Amberboom
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen met herfstverkleuring
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Totale hoogte leiboom: 210 cm of 240 cm
Product-serie: Small
Beschrijving

Lei-Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' of Lei-Amberboom - Informatie:

Wanneer u op zoek bent naar een leiboom die weinig eisen stelt en weinig 'overlast' geeft in de zin van bloesem / vruchten / ongedierte, dan is de Lei-Amberboom een van de beste opties. Het opvallendste kenmerk van de Lei-Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' is het stervormige blad dat in het najaar een opvallende herfstverkleuring krijgt. Het blad kleurt dan, afhankelijk van de standplaats, in meer of minder mate van geel, via oranje naar felrood. De 'Worplesdon' krijgt, in tegenstelling tot de soort, geen kurklijsten op de stam. De stam van de Lei-Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' blijft glad. 

 

Standplaats:

De kleinere leibomen uit de Small-serie komen het beste tot hun recht in bijvoorbeeld de voortuin, om de 'kijk' in het huis weg te nemen, of tegen de schutting. De leibomen zijn prima los van elkaar te planten waardoor ze het zicht 'breken'. Deze Lei-Amberboom groeit goed dicht in de zomer. In de winter is de boom bladloos, maar zorgen de vertakkingen ervoor dat het zicht enigszins gebroken wordt.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van de Lei-Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' dient één of tweemaal per jaar te gebeuren. Voor een strakke uitstraling is tweemaal beter omdat de Lei-Amberboom een vrij snelle groeier is. 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie! 

 

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Amberboom klik hier!De Lei-Amberboom - Small - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.