Lei-Laurier l. 'Angustifolia' - Basic - pakket 5 stuks

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei-Portugese laurier
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Geleverde stam hoogte: 190 cm
Afmetingen rek (b x h): 180 cm x 110 cm
Totale hoogte leiboom: 300 cm
Maximale tussenruimte: 60 cm
Te overbruggen afstand minimaal: 900 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1140 cm
Product-serie: Basic
Beschrijving

Lei-Prunus lusitanica 'Angustifolia' of Lei-Portugese laurier - Informatie:

De Prunus lusitanica 'Angustifolia' is een fijnbladige variant in de uitgebreide Laurier-familie. Hij groeit stukken minder hard dan de alom bekende grootbladige Laurieren. De Portugese laurier laat zich goed snoeien en daarmee is hij prima geschikt om als leiboom te gebruiken. Met zijn groenblijvende scherm, zorgt de Lei-Laurier lusitanica 'Angustifolia' ook in de winter voor een groen accent en biedt hij het hele jaar door privacy. Verder valt de rode gloed van de takken en bladstelen op. Dit geeft deze leiboom het gehele jaar door extra kleur. 

Standplaats:

De Portugese laurier staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke, bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Teveel kalk in de bodem verdraagt deze tuinplant slecht. 

 

Snoei en onderhoud:

Doordat de Portugese Laurier minder hard groeit dan de andere winterharde laurier-soorten, heeft deze leiboomsoort minder vaak een snoeibeurt nodig. Eénmaal per jaar snoeien rond de langste dag is doorgaans voldoende. Wanneer u een zo strak mogelijk leischerm wenst, dan is het beter om tweemaal per jaar te snoeien. De eerste keer rond eind mei en de tweede keer begin september. Probeer altijd te snoeien op een moment dat er geen felle zon is. Op die manier kan het blad wat na de snoeibeurt in het licht komt te staan, eerst wennen aan het licht en zal het niet verbranden.  

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Portugese laurier  klik hier!De Lei-Laurier l. 'Angustifolia' - Basic - pakket 5 stuks | Lei-Portugese laurier koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.