Lei-Linde - Classic - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Linde
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 200 cm x 130 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 90 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 1000 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1360 cm
Product-serie: Classic
Beschrijving

Lei-Tilia europaea 'Pallida' of Lei-Linde - Informatie:

De Lei-Linde kan met recht de moeder der leibomen genoemd worden. In het verre verleden werden deze inheemse bomen al aangeplant bij boerderijen om in de zomer schaduw te werpen op de ramen. Ook werden ze op marktpleinen geplant als zogenaamde Boterlinden. In de schaduw van deze geknotte bomen werden boter en kaas verhandeld. Lei-Linde aanplanten bij oude panden is landschappelijk en historisch verantwoord.

 

De Leilinde is gemakkelijk in het onderhoud. Het hout is zacht en knipt of zaagt gemakkelijk. Lei Linde kan in de winter hard gesnoeid worden (geknot) tot op de horizontale hoofdtakken. Hij kan desgewenst ook geschoren worden als een haag. Dat laatste geeft een dicht vertakt netwerk van takjes. Zodoende geeft het ook in de winter nog een gevoel van privacy. Het nieuwe frisgroene blad verschijnt al vroeg in het jaar aan de boom. De herfstkleur is geel. Vanwege de vormsnoei als leiboom zal de Linde geen bloemen geven en ook niet de kenmerkende zaden met vleugels.

 

Als Leilindes aangeplant wordt in warme en besloten achtertuinen, dan kunnen ze nog wel eens last hebben van bladluis en bladvlekken. In het buitengebied en op winderige plaatsen is dit beduidend minder het geval. Op een beschutte plek raden wij van Tuinplantenwinkel.nl een Leilinde niet aan, kies dan voor de leivorm van de Haagbeuk of Amberboom. Ze zijn duurder in aanschaf maar op een beschutte plek zeker het geld waard. Het is de bedoeling dat u met de juiste keuze, jarenlang van de leibomen kunt genieten!

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Linde klik hier! De Lei-Linde - Classic - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Linde koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.