Menu
Geen producten gevonden

»

Lei-Olijfwilg - 120 - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Nederlandse naam: Lei Olijfwilg
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 120 x 120 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 600 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 840 cm

Lei-Elaeagnus ebbingei of Lei-Olijfwilg - 120 - Informatie:

Het is misschien niet meteen de eerste boomsoort waar u aan denkt bij een leiboom, maar het is zeker niet de minste. Het spreekwoord 'Onbekend maakt onbemind' is op de Lei-Elaeagnus ebbingei niet van toepassing. Hij heeft een aantal zeer positieve kenmerken wat hem uitermate geschikt maakt als leiboom. Allereerst is de Olijfwilg een plantensoort die goed bestand is tegen de zilte zeelucht. Dit is voor onze tuinvrienden die in de buurt van de kust wonen een zeer fijne eigenschap. Lang niet alle leiboom soorten verdragen de zoute lucht, laat staan de wintergroene. Want dat is een ander pluspunt van de Lei olijfwilg. In de winter houdt hij zijn blad, waardoor hij het hele jaar door privacy biedt. Nog een pluspunt van de lei Elaeagnus is zijn grijs/groene blad. Hiermee geeft hij de boom een ietwat mediterrane uitstraling. Misschien dat hier de Nederlandse naam Olijfwilg vandaan komt. Want met de Olijfboom heeft hij verder niks te maken; met de Wilg trouwens ook niet. In de late zomer komen er kleine geurende witte bloemen aan de leiboom.

 

Standplaats:

Lei-Elaeagnus ebbingei is een veel geziene tuinplant in de kuststreken. Dit komt omdat Lei-Olijfwilg bestand is tegen het zoute klimaat daar. Waar de meeste wintergroene tuinplanten bij voorkeur in de halfschaduw of schaduw staan, kan de Olijfwilg ook prima op een plaats in de zon uit de voeten in een vrij droge bodem met een lichte voorkeur voor zand- en kleigrond.

 

Snoei en onderhoud:

Omdat de Lei-Elaeagnus ook gesnoeid moet worden, zal de boom niet elk jaar helemaal vol zitten met deze bloemen. Snoeien van de Lei-Olijfwilg kan het beste gedaan worden in de zomermaanden rondom de langste dag van het jaar. En dan bij voorkeur op een dag dat de zon niet al te fel schijnt. Misschien wel de beste keuze voor een sterke wintergroene leiboom.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Olijfwilg  klik hier!  De Lei-Olijfwilg - 120 - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Olijfwilg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.