Menu
Geen producten gevonden

» Lei-Photinia - 150 - pakket 6 stuks + EXTRAS!

Lei-Photinia - 150 - pakket 6 stuks + EXTRAS!

Product informatie

Nederlandse naam: Lei Glansmispel
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen-rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Afmetingen rek (b x h): 150 cm x 150 cm
Totale hoogte leiboom: 330 cm
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 900 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1200 cm
Product-serie: 150-serie

Lei-Photinia fraseri 'Red Robin' of Lei-Photinia - 150 - Informatie: 

De Lei-Photinia fraseri 'Red Robin' is een groenblijvende leiboom. De Leiphotinia valt vooral in het voorjaar en de zomer op met prachtig rood-gekleurde scheuten. Bovendien bloeit de Lei Photinia in mei-juni soms ook nog met witte schermen. Lei Glansmispel heeft verder geen last van vervelende infecties of schimmels. In de winter blijft de Leiphotinia een groene aanblik geven. Oud blad valt wel af. Het kleurt nogmaals rood voordat dit afvalt.

 

Standplaats: 

Photinia houdt van een zure humusrijke grond. Bij het aanplanten kunt u daarvoor tuinturf aan de grond toevoegen. De Lei Glansmispel wordt het beste geplaatst in een beschutte tuin binnen de bebouwde kom. Het blad is namelijk kwetsbaar wanneer het zeer streng gaat vriezen. Lei-Photinia heeft een goede veerkracht dus mocht dit gebeuren dat loopt de leiboom in het voorjaar weer mooi uit op het kale hout. In buitengebieden en open plaatsen waar het flink kan afkoelen is de Lei-Glansmispel toch wat kwetsbaarder.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien met een heggenschaar levert een mooi strak en dicht resultaat. Snoei direct na de bloei in juni. U zult zien dat na de snoei de plant wederom uitloopt met fraaie roodgekleurde scheuten. In de winter wordt de Leiphotinia niet meer gesnoeid.

 

Ons advies is om de rekken van de Lei-Photinia - 150 maximaal 60 centimeter uit elkaar te plaatsen. Door de rekken van de leibomen aan elkaar te koppelen ontstaat een sterk geheel en kunt u de takken van de leibomen naar elkaar toe laten groeien. Een alternatief voor de Lei Photinia is de Lei Laurier. Deze kent geen rode scheuten maar geeft het hele jaar een groene aanblik. De groeisnelheid van een Lei-Glansmispel is ongeveer gelijk aan die van de Laurier.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips van de Lei-Photinia  klik hier!De Lei-Photinia - 150 - pakket 6 stuks + EXTRAS! | Lei Glansmispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.