Menu
Geen producten gevonden

»

Liriope muscari 'Moneymaker'

Product informatie

Nederlandse naam: Leliegras
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Liriope muscari 'Moneymaker' of Leliegras - Informatie:

Wanneer je Liriope muscari 'Moneymaker' ziet en daarnaast zijn Nederlandse naam weet, denkt zeker met een grassoort te maken te hebben. Niks is minder waar; en dit komt pas tot uiting wanneer de bloei van deze tuinplant op gang komt. Leliegras bloeit met prachtig blauwe aren. Je zou op dat moment kunnen denken dat je het inderdaad verkeerd had en dat je met het Blauwe Druifje te maken hebt. Maar ook daarmee misleidt de Liriope muscari 'Moneymaker' menigeen. De bloeitijd is compleet anders. Waar het Blauwe Druifje in het voorjaar bloeit, krijgt Leliegras juist in het najaar zijn bloemaren. Dat is een tijd dat er niet altijd veel kleur in de border te vinden is. Denk daarom altijd aan deze tuinplant als er ergens een plekje vrij is in de schaduw of halfschaduw. Liriope muscari 'Moneymaker' heeft een polvormige groeiwijze en is wintergroen. Daarmee is Leliegras prima geschikt voor vakbeplanting en als bodembedekker onder bijvoorbeeld grote heesters of bomen. Tip: Mocht de Liriope onverhoopt lastig tot bloei komen, knip de plant in het voorjaar eens terug tot op 5 cm boven de grond. De plant loopt dan snel weer uit en zal in het najaar wel bloemstengels gaan vormen.

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Liriope muscari 'Moneymaker' | Leliegras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.