U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Narcissus 'Rip van Winkle' | Gevulde mini-narcis | Tuinplantenwinkel.nl

Narcissus 'Rip van Winkle'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Gevulde mini-narcis
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Grijs/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 15/20 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Narcissus 'Rip van Winkle' of Gevulde narcis - Informatie:

Deze Mini Narcis heeft gevulde bloemen, waarbij zowel de kroonbladeren als de trompet diep ingesneden zijn. Hierdoor lijkt deze bloembol niet echt op een narcis, maar meer op een stervormig pluizig bloemetje. Wij vinden de bloemen wel iets weg hebben van die van de Kerria japonica 'Pleniflora'. Het is een zeer oude variëteit die zijn oorsprong vindt in Ierland (1884). De bloemen verschijnen aan korte stelen in maart en het is daarmee een van de vroegst bloeiende narcissen. De plant is zeer goed geschikt voor verwildering.

 

Standplaats:

Narcissen staan bij voorkeur op een zonnig plekje, maar in halfschaduw doen ze het meestal ook prima. Narcissus 'Rip van Winkle' wordt ongeveer 15-20 cm hoog en moet met zijn geringe hoogte aan de voorzijde van de vaste planten border aangeplant worden. Ook in een bloempot op het balkon of terras zorgt deze Mini narcis voor de nodige kleur in het vroege voorjaar. In de tuin aangeplant, zorgt een voedzame grond voor meer bloemen en een betere verwildering.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'Rip van Winkle' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus 'Rip van Winkle' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. 

 

Narcissus 'Rip van Winkle' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de Narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus 'Rip van Winkle' | Gevulde mini-narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.