Pinus densiflora 'Jane Kluis' - 040 cm stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse rode den
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 28 cm
Geleverde stam hoogte: 40 cm
Beschrijving

Pinus densiflora 'Jane Kluis' of Japanse rode den - Informatie:
De Pinus densiflora 'Jane Kluis' is een dwergvorm van de Pinus densiflora. Deze den komt van nature voor in Japan. Opvallend zijn de frisgroene naalden welke de plant een erg frisse uitstraling geven. De den groeit zeer compact met ongeveer 3-5 centimeter per jaar. Deze vorm is geënt op een korte stam van 40 centimeter en kan uiteindelijk tot een hoogte van ongeveer 90 centimeter uitgroeien. De beperkte hoogte maakt deze den geschikt voor bijna elke tuin.

Standplaats:

Het liefst staat deze Japanse rode den op een plek in de zon. U kunt deze plant in een border planten met een lage onderbegroeiing maar ook in een pot op het terras. De grond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur humusrijk. Vermeng daarom bij het planten een flinke hoeveelheid tuinturf door de aarde. Dit zorgt voor een goede voedingsbodem met een lage zuurgraad. 

Snoei en onderhoud:
U hoeft deze bergden niet te snoeien. Mocht er een tak niet passen binnen het model dan kunt u deze gerust terugsnoeien. Let op dat u een den niet kan terugsnoeien op kale twijgen, er moeten dus nog naalden aan de twijg zitten op het punt waar u deze snoeit. Als onderhoudsbemesting kunt u ieder 2 jaar wat turfstrooisel aanbrengen rondom de voet van de plant. Dit houdt de bodem zuur.De Pinus densiflora 'Jane Kluis' - 040 cm stam | Japanse rode den koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.