Rosa 'Rose de Rescht'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Trosroos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Purperrood/roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter
Beschrijving

Rosa 'Rose de Rescht' of Trosroos - Informatie:

Voor deze roos moeten we terug naar de 19e eeuw. Oude liefde roest niet in dit geval want deze struikroos is een aanrader voor iedereen die van rozen houdt. Rosa 'Rose de Rescht' is een zogenaamde oude roos; een benaming voor een groep rozen met een over het algemeen sterke geur en doorbloeiende kwaliteiten. Waarom deze groep rozen tot voor kort over het hoofd werd gezien is een raadsel. De Rosa 'Rose de Rescht' is een heerlijk geurende struikroos met een bossige groei die wat weg heeft van bottelrozen. De bloemen zijn niet bijzonder groot, maar hebben wel een opvallende rood-roze kleur en zijn sterk gevuld.

Snoei deze struikroos in het voorjaar terug tot 15 à 30 centimeter voor een rijke bloei. In de zomer bereikt deze roos een hoogte van ongeveer 80 tot 100 centimeter.

 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Rose de Rescht' klik hier! De Rosa 'Rose de Rescht' | Trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.