Sambucus nigra 'Black Lace' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rode vlier of Zwarte vlier
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 175 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 70/90 cm
Beschrijving

Sambucus nigra 'Black Lace' of Vlier XL-serie - Informatie:
De Sambucus nigra 'Black Lace' - XL heeft mooi, diep ingesneden, donkerpurper blad, dat groen is als het uitloopt. De donkere bladeren in combinatie met de prachtige, roze bloemknopjes, waaruit uiteindelijk van roze naar wit verkleurende bloemetjes verschijnen, zorgen voor een zeer speciale heester in uw border. Na de bloei komen de donkere vlierbessen aan de Rode vlier; geschikt om o.a. jam, sap of wijn van te maken. Deze Vlier wordt ook wel de Sambucus nigra 'Eva' genoemd.

 

Onderhoud en snoei:

Deze tuinplant stelt geen eisen aan de bodem; goed doorlaatbare, humusrijke en licht vochthoudende grond heeft de voorkeur. Wel geldt 'hoe lichter de standplaats des te groter de oogst'. Snoei bepaalt de hoogte van de struik; om de struik te verjongen kunt u de struik in de winter of na de bloei tot ongeveer 40 cm boven de grond terugsnoeien. Strooi af en toe wat kalk en koemestkorrels in het voorjaar. 

 

LET OP:

VOORJAAR: In het voorjaar kan het zijn dat de plant al voor u teruggesnoeid is, de plant is dan bij levering iets lager dan aangegeven maar groeit dit jaar meteen mooi fris uit. De plant vertakt zo ook voller. 

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Sambucus nigra 'Black Lace' - XL | Rode vlier of Zwarte vlier koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.