Sciadopitys verticillata

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse parasolden
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm
Beschrijving

Sciadopitys verticillata of Japanse parasolden - Informatie:

Als u deze plant onder ogen heeft gezien bestaat er geen twijfel over de Nederlandse naamgeving. De naalden van deze bijzondere coniferensoort staan namelijk inderdaad als een parasol aan de takken. De Sciadopitys verticillata is een van de oudste nog levende planten op aarde. Bij het zien van deze plant is dat prehistorisch karakter goed zichtbaar. De naalden hebben een donkergroene kleur waarbij de twijgen een opvallende oranje kleur hebben.

Standplaats:

 

De Japanse parasolden voelt zich het beste thuis op een beschute standplaats met niet al te veel zon. De grond moet bovendien goed doorlatend en redelijk zuur zijn. Gebruik daarom ook altijd tuinturf bij het aanplanten van deze den. 

Snoei en Onderhoud:

Snoeien kunt u achterwege laten. De plant groeit behoorlijk traag en heeft een smalle opgaande vorm. Uiteindelijk kan de Sciadopitys verticillata een hoogte bereiken van ongeveer 5 meter. Het spreekt voor zich dat dit tientallen jaren duurt. De plant leent zich daarom ook voor kleinere tuinen en gebruik in border. Als onderhoudsbemesting kunt u het beste regelmatig wat turfstrooisel aanbrengen rondom de voet van de plant. Dit doet u het beste in de winter.De Sciadopitys verticillata | Japanse parasolden koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.